Grad Umag pojeftinjuje zakupnine poslovnih prostora za 20 posto

0

Kao jedan od vodećih pokretača razvoja i po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave među 3 najrazvijenija grada u Istri i 10 u državi, Grad Umag i ove godine smanjuje cijene mjesečne zakupnine poslovnih prostora. Naime, u mjesecima smanjene potrošnje, a u svrhu pomaganja zakupnicima gradskih poslovnih prostora i zadržavanju radnih mjesta, odlukom gradonačelnika Grada Umaga od 29. siječnja 2018. godine umanjuje se ugovorena mjesečna zakupnina za 20 posto, i to u razdoblju od 1. veljače do 30. travnja 2018. godine.

Umanjenje se odnosi na sve zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostora, osim za djelatnosti banaka i igara na sreću, kao i djelatnosti političkih organizacija i ustanova. Pravo na umanjenje ostvaruju zakupnici koji nemaju dug s osnove zakupa poslovnog prostora.

„Ovakve mjere imaju široku gospodarsku, socijalnu i društvenu dimenziju te pomažu lokalnim privrednicima, ujedno pokretačima gospodarstva u našem gradu. Namjera nam je doprinijeti oporavku gospodarskih djelatnosti u mjesecima izvan sezone, a s ciljem očuvanja djelatnosti i radnih mjesta. Želja je da navedene mjere postanu poticaj i novim poduzetnicima da u svom Umagu pronađu idealno mjesto za obavljanje željene djelatnosti. Siguran sam kako će smanjene zakupnine olakšati poslovanje te pomoći sugrađanima da ostanu aktivni i konkurentni na našem tržištu.“, naglasio je Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa