Dođite u Motovun na otvorenje multimedijalne izložbe Tour d' Istria

0
S promotivnih materijala za izložbu
S promotivnih materijala za izložbu

U srijedu 28. veljače 2018. godine u 19 sati će se u najljepšoj galeriji središnje Istre - galeriji „Pet kula“, smještenoj na prekrasnoj lokaciji u zgradi komunalne palače u starogradskoj jezgri Motovuna svečano otvoriti multimedijalna izložba „Tour d' Istria“ renomiranog hrvatskog fotografskog dvojca Romulić & Stojčić. Organizatori izložbe su Općina Motovun, Turistička zajednica Općine Motovun i motovunska Udruga fotografa Fotovun, koja je krajem prošle godine preuzela u zakup ovu prekrasnu galeriju te kroz ovu izložbu renomiranih autora iskazuje ambiciozne planove za budući rad galerije.

Mario Romulić i Dražen Stojčić su renomirani i svjetski priznati fotografski tandem iz Osijeka, čija je zajednička suradnja započela prije više od 11 godina, kada je Mario Romulić angažirao Dražena Stojčića kao fotografa u njegovoj tvrtki Romulić multimedia studio iz Osijeka. Mario Romulić je etablirani hrvatski umjetnik, profesionalac i dugogodišnji snimatelj za brojne međunarodne novinske i TV kuće te službeni Canon ambasador u Hrvatskoj. Njihovi koncepti multimedijalnih izložbi (kroz fotografije i timelapse uratke) proslavili su ih i usput prezentirali Hrvatsku na svjetskoj pozornici na najbolji mogući način.

Jedna od takvih izložbi je bila i izložba „Hrvatska - bljesak raznolikosti“ koja se sastoji od 42 reprezentativne fotografije s prikazima hrvatskih gradova i pejzaža, kojom se Republika Hrvatska 2013. godine povodom ulaska u Europsku Uniju predstavila u zgradi Vijeća Europe. Romulić & Stojčić multimedia studio potpisuje fantastične i nagrađivane timelapse uratke poput „Misty Motovun“, „Hvar – into the storm“, „Višnjan observatory“, „Nocturno Krka – National park Krka“ i najnoviji timelapse snimljen za Ministarstvo turizma Republike Hrvatske – „Timeless Beauty – croatian national heritage“.

Multimedijalna izložba „Tour d' Istria“ se sastoji od timelapse zone smještene u impozantnom prostoru kule „Nova vrata“ u kojoj će se na nekoliko LCD ekrana prikazivati fantastični timelapse uratci iz produkcije tandema Romulić & Stojčić i središnjeg dijela fotografske izložbe u moderno opremljenoj galeriji „Pet kula“ gdje će biti izložene 23 vrhunske fotografije velikog formata proizašle iz istoimenog, javnosti nikad predstavljenog timelapse uratka. Brojni posjetitelji izložbe imati će priliku uživati u savršenom multimedijalnom spoju vrhunskih fotografija koje prikazuju ljepote istarskog poluotoka i nagrađivanih timelapse uradaka u prekrasnom galerijskom ambijentu na jednoj od najljepših lokacija u Istri.

Izložba će biti postavljena do početka kolovoza 2018. godine, u jeku turističke sezone u pitoresknom Motovunu, jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj sa 400-tinjak tisuća posjetitelja godišnje, a uključenost galerije u projekt „Doživljaj Motovuna“ jamči da će izložbu pogledati više desetaka tisuća posjetitelja. Lokalna zajednica i brojni posjetitelji Motovuna će imati jedinstvenu priliku u srcu Istre kroz prekrasne fotografije virtualno obići najljepše lokacije u Istri, čime se daje značajan doprinos u promociji ljepota istarskog poluotoka, što će svakako imati pozitivan učinak na povećanje posjećenosti tih lokacija.

Galerija „Pet kula“ i kula „Nova vrata“ su sastavni dio novog projekta „Doživljaj Motovuna | Motovun Impressions“, projekta sudjelovanja lokalne zajednice i posjetitelja Motovuna, bisera Istre, u kojem se prožimaju oplemenjivanje vizualne atraktivnosti, multipliciranje ponude sadržaja te očuvanje i poboljšanje receptivne infrastrukture Motovuna. Galerija će biti svakodnevno otvorena od 1. ožujka 2018. godine i to prema sljedećem radnom vremenu: tijekom ožujka od 9 do 17 sati, tijekom travnja i svibnja od 9 do 19 sati te tijekom lipnja  i srpnja od 9 do 21 sat.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa