EDIC Pula u radnoj skupini Europske komisije

0
Boris Miletić: Bespovratnim sredstvima Europske unije doprinosimo boljoj kvaliteti života svih naših sugrađana
Boris Miletić: Bespovratnim sredstvima Europske unije doprinosimo boljoj kvaliteti života svih naših sugrađana

Informacijski centar EDIC Pula-Pola zbog svog je sustavnog i kvalitetnog rada te bogatog iskustva u kontaktu i radu s građanima predložen od Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj da predstavlja sve informacijske centre iz Hrvatske u radnoj skupini zajedno s kolegama iz drugih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komuniciranje Europske komisije. Radna skupina imat će savjetodavnu ulogu za sadržaj i format publikacija te web sadržaje namijenjene svim građanima Europske Unije.

„Riječ je o još jednom priznanju za naš informacijski centar EDIC koji je od svog osnutka 2014. godine do danas imao ključnu ulogu u pružanju relevantnih informacija našim sugrađanima o svim pitanjima koji se odnose na EU. Nedavno je Europska komisija EDIC-u odobrila sredstva, više od pola milijuna kuna, za nastavak rada do 2020. godine što je samo dokaz da su rad i značaj EDIC-a prepoznati i van naših granica“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

U Bruxellesu će se u lipnju održati Opći godišnji sastanak predstavnika Europe Direct Informacijskih centara nakon kojeg će se održati prvi sastanak radne skupine za sadržaj i format publikacija i web sadržaja za građane Europske Unije. Radna skupina sastajat će se jednom godišnje kako bi zajedno s kolegama iz svih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komuniciranje Europske komisije što bolje kreirali i prilagodili sadržaj i format publikacija te web sadržaja namijenjenih građanima Europske unije.

Podsjećamo, Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola dio je europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovanih od Europske komisije, posredstvom njene Glavne uprave za komunikaciju i Predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj, u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini, te promicanja dijaloga o pitanjima EU-a i suradnje s ostalim informacijskim mrežama i kontaktnim točkama u EU-u ili na lokalnoj razini.

U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule, Istarske županije, Istarske razvojne agencije, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te  Agencije za ruralni razvoj Istre koji su se zajedničkim snagama prijavili na natječaj Europske komisije te dobili sredstva za rad Informacijskog centra EDIC Pula-Pola, kako bi svojim iskustvom i znanjem približili brojne teme vezane uz EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa