Zoncolan

Održano prvenstvo Pule i Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce

0
Svi sudionici prvenstva Pule i Poreča u veleslalomu
Svi sudionici prvenstva Pule i Poreča u veleslalomu

Subota, 24. veljače bio je lijep dan za istarske skijaše koji su se odazvali pozivu ski kluba Poreč i pulskog ski kluba 2011, a u organizaciji putničke agencije Zeatours na 10. otvoreno prvenstvo Pule i Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce na Zoncolanu, ponad Ravascletta kraj Udina. Utrka se bodovala za Kup Istre. U vremenski idealnim uvjetima utrci se odazvalo pedesetak natjecatelja i dvjestotinjak rekreativnih skijaša, uglavnom iz Istre. Domaćini iz Promotoura su profesionalno pripremili stazu, tako da je utrka prošla bez ikakvih problema, s tek ponekim bezopasnim izlijetanjem.

Nakon utrke je na vrhu skijališta održana svečanost proglašenja pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja u svim kategorijama. Ukupni pobjednik s najboljim vremenu u svim kategorijama je Bojan Božić iz Umaga.

Istrane su osobno pozdravili i istarski župan Valter Flego te gradonačelnik Pule i saborski zastupnik Boris Miletić. Zamijećeno je, doduše, da na nogama nisu imali pancerice što bi istarskim učiteljima skijanja, a bilo ih je na Zoncolanu poprilično, trebao biti jasan znak da nešto u tom smislu treba poduzeti.

Ljubazni domaćini su nam nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada priredili, kao i uvijek do sada, ukusnu zakusku s dobrim vinima. Fešta je potrajala i nakon zatvaranja skijališta, pa su se skijaši koji nisu uhvatili zadnju gondolu za Ravascletto zaputili u dolinu na skijama. Zanimljivo, ta staza, inače mirna i pitoma, pojedinim je skijašima veselo plesala pod skijama. Bit će da se i ona radovala lijepom skijaškom danu Istrana. Jedva čekamo treću subotu u veljači 2019. i 11. otvoreno prvenstvo Poreča i Pule u veleslalomu na Zoncolanu! (Tekst i foto: Vlado Bugarin)

Bojan Božić

Plasmani najboljih po kategorijama

Stariji veterani
1. ŽELJKO SRDOČ
2. DUBRAVKO GRGIĆ
3. SILVAN RENKO
Veterani
1. TOMISLAV POPOVIĆ
2. ZORAN VORIĆ
3. BOŠTJAN BOKAVŠEK
Seniori
1. BOJAN BOŽIĆ
2. IVAN ŠTEFANEK
3. DAVID CELIĆ
Juniori
1. NICO CELIĆ
2. DARKO PRIVRAT
3. MATJA MILOHANOVIĆ
Dječaci
1. TOMA DADIĆ
2. ANDREJ MILOHANIĆ
3. ROKO KRELJA
Mlađi dječaci
1. MARKO BOKAVŠEK
2. TOMA POPOVIĆ
Dame
1. ROMINA BRENKO
2. BARBARA BEVC
3. PETRA VUKSANOVIĆ
Juniorke
1. ANDREA JURIĆ
2. LUCIJA LAKOVIĆ
3. ANTONELA PEREŠA
Djevojčice
1. EMA BOŽIĆ
2. MAJA ŠEBELIĆ
Mlađe djevojčice
1. LAURA ČERNJUL

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa