istarska rivijera

Na njoj su karijeru započeli Goran Ivanišević i Boris Becker

0

Neformalnim druženjem tenisača, organizatora i predstavnika medija na teniskim terenima Pical u Poreču obilježen je početak glavnog turnira u Poreču „Istarska rivijera“. Na domjenku je predstavljeno ovogodišnje izdanje turnira te istaknut nastavak odlične suradnje organizatora turnira, Valamar Riviere, Sportske zajednice Grada Poreča te Turističkih zajednica Grada Poreča i Istarske županije.

„Istarska rivijera“ najstariji je međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj s tradicijom dugom čak 45 godina. Ovaj se muški teniski turnir pod zajedničkim imenom „Istarska rivijera“ svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale, a ovogodišnji domaćini su - Rovinj, Poreč i Opatija.

„Na ovogodišnjem turniru sudjeluje oko 150 tenisača iz cijelog svijeta. Nagradni fond iznosi 15.000 dolara te se boduje za svjetsku ATP rang listu. Iznimno sam ponosan što imamo još jedno izdanje Istarske rivijere ovdje u Poreču te zahvaljujem svim sponzorima i partnerima na podršci u organizaciji“, istaknuo je direktor turnira Branimir Horvat.

Neformalnom druženju s novinarima prisustvovali su gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Alfredo Mendiković, predstavnici Valamar Riviere, direktor hotela Pical Karlo Paliska te direktor sporta Damir Banko.

„Poreč je domaćin mnogim manifestacijama i sportskim događajima, ali malo koji događaj ima toliko dugu tradiciju kao teniski turnir Istarska rivijera. Svim sudionicima želim puno sportske sreće i ugodan boravak u našem gradu“, izjavio je na druženju gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.

U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. „Istarska rivijera“ postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji, a važnosti turnira pridonosi i činjenica da su na njemu karijere započeli Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić i mnogi drugi, danas vrhunski i proslavljeni tenisači.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa