tour of croatia

Najatraktivnija etapa utrke vozit će se kroz Labinštinu (video)

0
Goran Zahtila, Luka Mišović, Valter Glavičić, Sandi Sinožić i Radmila Paliska Kos
Goran Zahtila, Luka Mišović, Valter Glavičić, Sandi Sinožić i Radmila Paliska Kos

Rabačka riva bit će 21. travnja mjesto starta pete etape Međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia – race thourgh the natural beauty“. Događaj su na konferenciji za novinare 13. travnja najavili gradonačelnik Valter Glavičić, tehnički direktor utrke Luka Mišović, direktorica TZ Grada Labina Radmila Paliska Kos te predstavnici sponzora, prokurist Maslinice Goran Zahtila i direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri Sandi Sinožić.

Biciklistička utrka „Tour of Croatia – race thourgh the natural beauty“ hrvatskim će se cestama voziti četvrtu godinu za redom u razdoblju od 17. do 22. travnja. Prenosi se uživo putem Eurosporta u više od 180 zemalja diljem svijeta, a prenosit će je i HRT. Labinština je domaćin pretposljednje etape s ciljem na Poklonu na Učki, koja je zbog fizičke zahtjevnosti dobila nadimak „kraljevska“.

Biciklisti će s rabačke rive startati u 12.40 sati. Obalom maršala Tita, Ulicom slobode te Negrijevom ulicom stići će u Stari grad, odakle će Ulicom Sv. Katarine produžiti do Salakovaca, pa natrag u Labin, kroz koji će proći Ulicom Zelenice. Staza dalje vodi državnom cestom D66 u Voziliće i Kršan, pa kroz Pićanštinu u Pazin. Nakon što kroz Tunel Učku stignu u Rijeku, biciklisti će proći kroz njene najznačajanije ulice i potom nastaviti put Opatije i Ičića iz kojih će se uspeti na Učku gdje ih na prijevoju Poklon čeka cilj. Staza je duga 156,5 kilometara, a sudjelovat će 135 biciklista u 19 timova.

Zbog utrke će u vremenu od 11 do 13 sati za promet biti zatvorena Obala maršala Tita u Rapcu od novog dijela rive do bivše benzinske postaje. Parkiranje na ovoj trasi bit će zabranjeno već u petak, 20. travnja u 8 sati. Također, od podna do 13.30 sati bit će za promet zatvorena Ulica Sv. Katarine. (Tekst i foto: Robi Selan, video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa