Program Umag u maju za sve ukuse i generacije

0

Uspjeh prošlogodišnjeg povratka programa „Umag u maju“ predstavlja početak nove „stare tradicije“ koja je svake godine uveseljavala građane Umaga i brojne turiste bogatim raznovrsnim programom. Program za sve ukuse i generacije zasigurno će i ove godine motivirati građane da iziđu iz kuća, uživaju u proljeću, suncu te druženju uz bogat program.

„Umag u maju“ su na konferenciji za medije, održanoj u amfiteatru parka Humagum, najavili gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese, zamjenica gradonačelnika Floriana Bassanese Radin, direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović te ravnateljica Ustanove Festum Larisa Gašperini.

 „Umag u maju“ započinje tradicionalnom prvomajskom budnicom uz puhački orkestar „Naša sloga“ Babići te umaške mažoretkinje. Već 3. svibnja u centru grada bit će održano 11. izdanje manifestacije „Gastro okusi Istre“ gdje će se profesionalni kuhari natjecati za najbolji „tanjur“. 

Obzirom da je Umag grad djece, ove godine 5. svibnja u jutarnjim satima svu djecu i njihove roditelje očekuje veliko iznenađenje. Beskrajna zabava uz animaciju, razne zabavne sadržaje za djecu, nagradne igre, super talent show, balonijadu, žonglere te mnoga druga iznenađenja koje još nećemo otkriti, čekaju vas u Ulici 1. svibnja, za ozbiljno dobru zabavu! Djeca će ujedno u svibnju moći uživati u dvjema vrhunskim matinejama, čime će se privremeno oprostiti od kino projekcija, koje ljeti odlaze na kratki „odmor“.

Dan Grada Umaga, 6. svibnja, je pak rezerviran za svečanu sjednicu Gradskog vijeća, uz prigodni program, dodjelu priznanja Grada Umaga i gradonačelnika, kao i zabavni program uz živu muziku i gastro ponudu za sve naše sugrađanke i sugrađane u Ulici 1. svibnja. Umaške manjine priređuju svojim sugrađankama i sugrađanima manifestaciju „Manjine svome gradu“, dok SKD „Ajda „ prigodnim programom ove godine slavi svoju 7. obljetnicu u kazališnoj dvorani.

U području književnosti, ove godine je Umag, uz Kopar i Trst, domaćin 19. Međunarodnog pograničnog susreta „Forum Tomizza“, a Gradska knjižnica priprema i zanimljivo predstavljanje knjige „Istine i laži o ljubavi“ Brune Šimleše. „Umag u maju“ obuhvaćat će i događanja za ljubitelje kulture. Osim otvorenja izložbi Eugena Borkovskog i Tee Štokovac, umaška umjetnica Slavica Marin i ove godine priprema performance u parku skulptura u Donjem Picudu, kojeg nipošto ne smijete propustiti.

Neće nedostajati ni klasike, jer će krajem svibnja u umaškoj Župnoj crkvi gudački kvartet „Cadenza“ publiku počastiti izvanrednim koncertom. I sport će biti zastupljen u Europskom gradu sporta, točno na Dan Grada Umaga, 6. svibnja, uz 21. Kup „6. svibnja“ i natjecanje u sportskom ribolovu, kao i uz 1. Otvoreno prvenstvo Umaga u stolnom tenisu povodom Dana Grada Umaga.

Proslava Svetog Pelegrina, zaštitnika Grada Umaga, bit će već tradicionalno u znaku susreta klapa, predavanja, izložbi, radionica i drugih zanimljivih aktivnosti.

No, to nije sve! Jer, svaku subotu u svibnju naši građani mogu rezervirati za subotnji shopping u okviru „Shopping&coffee“. Uz vrijedne popuste u umaškim trgovinama, svaki kupac dobiva bon za besplatnu kavu u jednom od umaških kafića uključenih u ovaj program. No, iznenađenjima nema kraja, jer će parking svake subote u svibnju biti besplatan na području cijelog Umaga.

Kako je „Umag u maju“ krojen po mjeri svih ukusa i generacija, neće nedostajati ni zabave. Od 24.-27. svibnja Umag ponavlja prošlogodišnji izvanredan uspjeh Sea Star Festivala u Stella Marisu.  Sve građanke i građani s područja Umaga imat će slobodan ulaz na „nulti dan“ Festivala te će time biti svjedoci paljenja prvih Festivalskih svjetala , kao i pokretanja prvih nota koje će osvojiti Umag u naredna četiri dana.

„Umag u maju“ vraća se u velikom stilu. Ove godine u svibnju Umag „ne spava“. Proslavite Dan Grada Umaga tijekom cijelog mjeseca svibnja uz niz fantastičnih događanja za sve ukuse i sve generacije!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa