U Medulinu više od dvije tisuće sportaša

0

Pravo sportsko središte bit će Medulin ovih dana, rečeno je na konferenciji za novinare 27. travnja na kojoj su govorili direktor Turističke zajednice općine Medulin Aldo Dobrovac, rukovoditelj grupne prodaje Arena Hospitality Grupe Vanja Marijan, direktor turističke agnecije GAT Alen Bernobić i predstavnici Zagrebačkog nogometnog saveza instruktor Goran Lacković i koordinator Velimir čarapina.

Naime, 28. ravnja starta tradicionalni nogometni turnir za kategorije U-8 do U-13, kojeg organizira Zagrebacki nogometni savez, na trunir stižu i strane ekipe i to iz Italije, Slovenije, Švicarske, Austrije i Srbije. Na turniru ukupno sudjeluje 96 momčadi i prelazi brojku od 1.300 sudionika i pratećeg osoblja. Među ekipama koje su stigle u Medulin su i mlade nade Dinama, Lokomotive, Trešnjevke, Zagorca, ali i domaće snage poput Istre, Vodnjana, Banjola...

Govoreći o 19. po redu turniru u Medulinu, instruktor Zagrebačkog nogometnog saveza Goran Lacković istaknuo je kako ovaj turnir nosi novo iskustvo mladima, ali novu suradnju među trenerima. Ekipe će se natjecati u šest kategorija i ukupno će biti odigrane 422 utakmice. Sve informacije o utakmicama i sudionicima mogu se pogledati na Facebook stranicama Zagrebačkog nogometnog saveza.

Lacković je kazao i kako je turnir u Medulinu najveći u Hrvatskoj, a na njemu su u svojim počecima igrali i reprezentativci poput Čorluke, Kramarića, Badelja, Jedvaja, Pjace...

Turnir traje do 1. svibnja, igra se na terenima Arena Hospitality Grupe u čijim su objektima igrači i smješteni. Turinir se organizira u suradnji s medulinskom agencijom „GAT“, a  jezin direktor Alen Bernobić posebno je pohvalio dosadašnju suradnju sa Zagrebačkim nogometnim savezom. Na turniru sudjeluju i strane ekipe poput onih i švicarskog Lugana, stigli su i Maribora, Vojvodine... Od Vanje Marijana, voditelja grupne prodaje Arena Hospitality Grupe, čulo se kako je ovaj hotelijer iznimo zadovoljan brojem sudionika.

U nedjelju 29. travnja pokraj medulinskog Malina startat će još jedna značajna sportska manifestacija - i to 4. »Road Race Medulin Riviera 10km«, utrka u organizaciji Turističke zajednice općine Medulin i tvrtke Protim.e d.o.o. Za glavnu trku prijavljeno je 620 trkača iz Austrije, Italije, Poljske, BIH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke. U startnoj liniji bit će i neka pozata imena poput Mitje Krevsa, jednog od najboljih slovenskih dugoprugaša te Lucije Kimani, najbolje polumaratonke iz Bosne i Hercegovine. Prva utrka starta u 10 deset sati, potom juniorska u 10.20 sati. Glavna trka počet će u 11 sati, staza je duga deset kilometara, kružna je - počinje i završava kod Malina. Dječje utrke tradicionalno su kraće, a trčat će se na 1,5 i 2,2 kilometra.

I slovenski atletičari i zagrebački nogometaši, smatraju Medulin svojom bazom, kazao je direktor TZ-a Aldo Dobrovac. TZ pomaže i jednu drugu manifestaciju, profilirajući na taj način Medulin Rivieru kao jednu od najznačajnijih sportski destinacija u regiji.

Budući da je u Medulinu ovih dana gotovo dvije tisuće sportaša, a očekuje se i velik broj gledatelja u nedjelju neće biti moguće parkirati duž prometnice, što se u ovom mjestu rado i često čini. Brojni redari će biti na usluzi svima kojima pomoć ustreba.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa