Privela ga pazinska policija: Htio prevesti 26 ilegalaca preko granice

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Pazinska  je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 1. svibnja oko 4 sata na platou tunela Učka, policajci su zatekli teretno vozilo Mercedes Sprinter, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 41-godišnjak. U vozilu se nalazilo 26 stranih državljana i to 12 Pakistanaca, četiri Afganistanca, tri državljana Irana, tri Egipćana, dva državljana Indije te po jedan Sirijac i Somalijac.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je osumnjičeni na području Ličko-senjske županije s iznajmljenim vozilom, preuzeo strane državljane te im je za novčanu naknadu trebao pomoći da nezakonito prijeđu državnu granicu, no u tome su ga spriječili policajci. Osumnjičeni muškarac priveden je 1. svibnja u večernjim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske dok su strani državljani prepraćeni u nadležnu policijsku postaju radi daljnjeg postupka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa