Proslava Dana Grada Umaga za djecu uz ozbiljno dobru zabavu

0

Manifestacija „Umag u maju“ se već dobrano zahuktala, a najsvečaniji dio ove manifestacije je svakako proslava Dana Grada Umaga, 6. svibnja. No, ove su se godine Grad Umag i Ustanova Festum odlučili jedan dan u okviru proslave Dana Grada posvetiti upravo djeci. Tako je danas, 5. svibnja 2018. godine proslavljen i Dan Grada u gradu djece.

Vrhunska jutarnja zabava oduševila je sve posjetitelje, velike i male. Ulica 1. svibnja je od 10:00 do 13:00 sati predstavljala pozornicu takve predstave kakvu bi svako dijete moglo samo poželjeti. Djeca su zajedno s njihovim roditeljima tako sudjelovala u raznim nagradnim igrama kao što su trka na prstenac, balonijada, igra „Gradi i ruši“, utrka u vrećama te mnoga druga natjecanja kod kojih su najuspješnijima uručene brojne vesele nagrade.

Cijelu je zabavu začinila fantastična akrobatičarka Iva koja je hodala na štulama,  „proizvodila“ graciozne umjetničke pokrete kao i nevjerojatne vratolomije na visećoj svili te učila mališane kako hodati na gumenoj lopti.

Najoduševljenija su djeca bila u probi mužnje krave. Aktivnost je to koju današnja djeca sve rjeđe vide, a kamoli prakticiraju. Tisuće balona od sapunice koji su kitili umaško nebo,  miris i okus fritula, kao i izvanredni animatori koji su djecu i roditelje držali konstantno aktivnima, zaokružili su ovu fantastičnu dječju aktivnu bajku, koja se danas pretvorila u stvarnost.

Za ozbiljno dobru zabavu tijekom manifestacije „Dan grada u gradu djece“ zaslužni su i partneri iz agencije „Kakva zabava“, koji su svojom kreativnošću i maštom oduševili svu djecu i roditelje. Ova je manifestacija predstavila šarenu, veselu i zabavnu uvertiru u bogat  program „Umag u maju“. Program je tek počeo, a očekuje nas još puno događaja za sve ukuse i generacije.

Današnji je dan bio i u znaku shoppingiranja u okviru programa Shopping&Coffee koji se ponavlja svake subote u svibnju. Uz svaku kupovinu u bilo kojem od dućana u okviru navedenog programa, dobiva se bon za kavu u kafićima uključenim u program. Parking je na području cijelog Umaga svake subote besplatan pa naši građani i turisti mogu bezbrižno parkirati svoje limene ljubimce te uživati u svim manifestacijama programa „Umag u maju“.

Sutra, 6. svibnja u 18:00 sati pozivamo sve građane na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Umaga u umaškoj kazališnoj dvorani, nakon čega se proslava nastavlja za sve u Ulici 1. svibnja uz koncert Sergija Pavata i bogatu gastro ponudu za sve građane.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa