konferencija ids-a fažane

Belas: Za plaću Ade Damjanac Fažanci ne bi trebali izdvajati ni kune

0
Dragana Belas i Aleksej Mišan
Dragana Belas i Aleksej Mišan

"IDS Fažana poziva načelnika Koraća da preispita političku odgovornost njegove zamjenice Ade Damjanac te da sačuva politički integritet naše Općine. Dužnost je svih nas reagirati na već treću sudsku presudu u kojoj sud nalaže da je sadašnja donačelnica za vrijeme svog mandata i rada kao načelnica Općine kršila zakone Republike Hrvatske. Sukladno tome smatramo da stanovnici Općine Fažane za takav rad ne trebaju izdvajati ni kune više za plaću donačelnice", rečeno je na konferenciji za novinare IDS-a Fažane na kojoj su govorili predsjednica podružnice Dragana Belas i Aleksej Mišan.

"Prema javno dostupnim informacijama koje konstantno izlaze u medijima, upoznati smo da je Damjanac kažnjena zbog direktnog sukoba interesa jer je istovremeno primala plaću u Saboru i za obnašanje dužnosti općinske načelnice. Nadalje, nepravomoćno je osuđena na deset mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, zbog sumnje na zloporabu svog položaja, zatim prije nekoliko dana čitali smo kako je isto tako prekršajni sud donio presudu u kojoj joj se pripisuje kazna za kršenje Zakona o javnoj nabavi gdje je dodijelila posao vrijedan skoro pola milijuna kuna jednoj firmi za uređenje plaža i to bez javnog natječaja.

Dosta je narušavanja ugleda naše Općine, pitamo se gdje je kraj i koliko ima još toga. Svakih nekoliko dana izlaze na vidjelo propusti bivše načelnice zbog kojih se naša općina u medijima prikazuje kao općina slučaj.

Ukoliko je načelniku Koraću imalo stalo do ugleda Fažane, neće tražiti izlike i neuvjerljiva opravdanja, već će postupiti na jedino ispravan način: zahvalit se donačelnici Damjanac na suradnji. Sve ostalo je demagogija i krajnja neozbiljnost prema stanovnicima naše Općine i njenih resursa. Pita li se načelnik Korać zašto bi poduzetnici, obrtnici i svi ostali građani trebali izvršavati svoje obaveze prema Općini, kad se njegova desna ruka, gđa Damjanac, prva ne drži propisa? Pita li se načelnik da li općinska uprava koja na čelu ima osobu koja se ne drži propisa može privlačiti investitore?

Vjerujemo da je svima jasno kako je trenutno stanje neodrživo. Općina ne može tako funkcionirati i ono što je najvažnije naši sugrađani ne smiju biti taoci amaterizma i ljudi koji očito nisu dorasli zadatku.", zaključeno je na konferenciji IDS-a Fažane.

Dragana Belas

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa