bit će kao u srednjem vijeku

Za vikend svi u Dvigrad na Dvegrajski samanj!

0

Ovog će vikenda srednjovjekovni grad Dvigrad ponovno oživjeti, i to manifestacijom Dvegrajski samanj koja će na ulice grada treću godinu za redom dovesti viteške tabore sa originalno kostimiranim osobama, srednjovjekovne udruge, obrtnike i brojne druge  sudionike. U programu će sudjelovati devet organizacija koje se bave oživljenom poviješću iz Pule, Rijeke, Zagreba i susjednih zemalja (Slovenija, Italija, Mađarska), te će prezentirati srednjovjekovni način života u Dvigradu.

Bogat program manifestacije započet će u subotu 12.5. u 15 sati svečanim mimohodom sudionika i primopredajom straže grada. Otvaranjem vrata grada svi će gosti moći razgledati Dvigrad i saznati kako se u njemu nekada živjelo, radilo, trgovalo i zabavljalo. Najmlađi će gosti moći usavršiti vještine streličarstva, sudjelovati u radionici kaligrafije i zanimljivim srednjovjekovnim igrama za djecu, a članovim srednjovjekovnih udruga demonstrirat će i tkanje. U 18 sati počet će viteške borbe, a u 19 sati na redu vatrena predstava te srednjovjekovni ples i glazba.

I cijele će se nedjelje, sve do predvečer, moći razgledati Dvigrad u srednjovjekovnom izdanju, a program počinje u 14 sati. Posjetitelji će moći kušati i srednjovjekone delicije i pića cijelo vrijeme tijekom trajanja manifestacije, a sudjelovanje u cijelom programu za sve je posjetitlje besplatno.

Ovom se manifestacijom, već tradicionalno, obilježava i početak kulturnog ljeta u Dvigradu, s obzirom da već od lipnja kreću koncerti rane sakralne glazbe Dvigrad festivala, ali i razni drugi sadržaji i programi za brojne turiste i posjetitelje srednjovjekovnog Dvigrada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa