Prijavite se na natječaj za najbolju kratku priču!

0
S prošlogodišnjeg natječaja (foto: Youtube)
S prošlogodišnjeg natječaja (foto: Youtube)

Udruga vlasnika stanova Červar Porat raspisuje Natječaj za kratku priču „ISKOPANE PRIČE 4“ i poziva sve zainteresirane da se okušaju u stvaralačkom radu. Dragi pisci, povodom raspisa natječaja za kratku priču, pozivamo Vas da oblijete papire ljepotama kreativnosti te svoje radove prijavite na natječaj „ISKOPANE PRIČE 4“, najkasnije do 20. 6. 2018. Odlukom četveročlane komisije, osam najboljih radova ulazi u zajedničku zbirku pripovijedaka koja će biti predstavljena na 4. festivalu književnosti u Červar Portu sredinom srpnja.

Događaj posjećuje nekoliko tisuća ljudi svake godine te je kao takav jedan od najposjećenijih festivala književnosti u Hrvatskoj. Svake godine, nakon druženja s autorima i službenog proglašenja pobjednika, slijedi veliko iznenađenje. Prve godine, nastupila je grupa Učiteljice, druge godine Miroslav Škoro, a treće Željko Pervan izvrsnim stand - upom. Očekujte i ove godine posebno iznenađenje.

Naša je velika želja učiniti svijet ljepšim i bogatijim umjetnošću, stoga Vas pozivamo da nam pomognete u tome. Tema i žanr su slobodni, stoga budite maksimalno kreativni. Tri prvonagrađena rada se honoriraju. (Zoran Antičević, urednik i voditelj kulture UVSČP)

UVJETI NATJEČAJA:

  1. priča mora biti izvorna i neobjavljena
  2. priča mora biti dulja od šest (6) autorskih kartica, a ne smije prelaziti dvanaest (12) autorskih kartica (1 autorska kartica = 1.700 slovnih mjesta)
  3. priča može biti pisana standardnim hrvatskim jezikom, narječjem ili jednim od srodnih jezika (srpski, bosanski), na latinici
  4. tema i žanr su slobodni
  5. autori se natječu s jednim (1) radom
  6. priči treba priložiti svoje osobne podatke: ime, prezime, OIB, adresu, broj telefona, e-mail te kratki životopis
  7. svaki autor ima pravo na konzultacije s urednikom te se može javiti na mail: zoran.anticevic@net.hr
  8. radovi se dostavljaju isključivo u digitalnom obliku na e-­mail adresu urednika: zoran.anticevic@net.hr
  9. rok predaje radova je 20. lipanj 2018. godine
  10. autor u potpunosti ustupa sva prava korištenja vlastitog rukopisa Udruzi, a Udruga se obvezuje slijediti pravila autorstva
  11. u slučaju plagijata, Udruga vlasnika stanova Červar Porat ne snosi odgovornost
  12. tri prvonagrađena rada se honoriraju: 1. nagrada s 3.000. kn, 2. nagrada s 2.000. kn i 3. nagrada s 1.000. kn.
  13. Odabrani radovi tiskat će se u zajedničkoj zbirci „Iskopane priče 4“ koja će biti promovirana na Festivalu književnosti u Červar Portu sredinom srpnja 2018.

Otvaranje festivala književnosti 2017. godine pogledajte na videu u nastavku

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa