Vruće pulsko ljeto:

Nudisti su igrali odbojku, a mi smo se bojali prići vojnicima

0
Ilustracija: 24sata
Ilustracija: 24sata

Nedavno gostovanje rock grupe iz 80-ih godina Simple Minds u Splitu na društvenim je mrežama potaknulo raspravu o rock glazbi i turističkim posjetama socijalističkoj Jugoslaviji. Jedna se Britanka tako sjetila vrućeg ljeta 1981. godine kad je bila na školskom izletu u Puli.

"Hotel nam je bio smješten odmah pored vojnog i nudističkog kampa, ispred kojeg su nudisti igrali odbojku. Naši su se učitelji odlično provodili kušajući lokalno vino, a mi smo poprilično bez nadzora lutali uokolo. Kao učiteljica koja često vodi djecu na izlete u inozemstvo i na dužnosti je 24/7, čini mi se da je život tada bio puno zabavniji", napisala je Britanka.

"Srećom, tada nije bilo Instagrama", primijetio je jedan Facebook prijatelj, a ona je odgovorila:

"Ne, ali neki dečki su iznajmili kanu i otišli do nudističke plaže i snimili neke igrače", napisala je.

"I, jesu li regruti bili zabavni?", pitao je drugi korisnik.

"Bili smo previše prestrašeni da bi im se približili. Imali smo samo 15 godina", zapisala je Britanka.

"Sjećam se da su mi u hotelskom disko klubu poslužili neku mješavinu zvanu 'mišmaš'. Bilo je to crveno vino pomiješano sa sokom od naranče. Bljak", nastavila je.

"Stvarno imam lijepe uspomene, krajolik je bio predivan. A bilo je i zanimljivo posjetiti komunističku zemlju i vidjeti kako tamo ljudi žive. Kasnije sam studirala marksizam na Sveučilištu u Glasgowu i sigurno je to doprinijelo njegovoj privlačnosti", zaključila je.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa