Pulske mažoretkinje postale viceprvakinje Hrvatske

0
S Državnog prvenstva mažoretkinja u Rovinju
S Državnog prvenstva mažoretkinja u Rovinju

Proteklog su vikenda Pulske i Barbanske mažoretkinje sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja Republike Hrvatske, koje se održavalo u Rovinju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Na Prvenstvu koje je okupilo gotovo 850 mažoretkinja iz 15 hrvatskih gradova, pulske su se mažoretkinje predstavile u 9 kategorija i u svima osvojile medalju.

Srebrnu medalju i naslov viceprvakinja Hrvatske u Pulu su donijeli svi timovi Pulskih mažoretkinja i to: seniorke u kategoriji štap te juniorke i kadetkinje u kategorijama štap i pom poni, dok su kadetkinje Barbanskih mažoretkinja, na svojem tek drugom prvenstvu, ostvarile odlično peto mjesto.

Osim formacija na Prvenstvu su iznimno uspješne bile i neformacije. Juniorke Barbanskih mažoretkinja Samanta Filipović i Antonela Biletić u kategoriji par ostvarile su 8. dok je Marta Načinović u kategoriji solo zauzela 6. mjesto. Pulske su se mažoretkinje i u neformacijama popele na postolje. U Pulu  se vratio brončani juniorski par Irena Zvonković i Nikol Matošević te brončani seniorski solo Ane Floričić. Na najvišu stepenicu Puležanke su stale čak dva. Zlato su osvojile Monika Divković u juniorskom solu i seniorski par u sastavu Ane Kapor i Paole Klibe.

Pulske se mažoretkinje redovno, s državnih prvenstava, vraćaju s medaljama oko vrata, ali ovo je prva godina da su medalje osvojile u apsolutno svim kategorijama u kojima su se natjecale. Uspjeh je time veći kad se zna da su svi sastavi ove godine pomlađeni i da je veliki broj djevojaka po prvi puta stao pred suce.

Nakon uspješnog Državnog prvenstva Pulske mažoretkinje ovog petka putuju na još jednu inozemnu turneju. Ovog puta posjetit će Francusku i ponovo predstaviti svoj Grad i Županiju u najboljem svjetlu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa