Istra s igračem manje uspjela izboriti ostanak u Prvoj ligi!

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Istra 1961 je uspjela ostati u Prvoj HNL jer su u dvije utakmice bili bolji od drugoplasiranog sastava Druge lige Varaždina s ukupnih 3-2. Nogometaši Varaždina zaista su sjajnu igru pružili u obje utakmice protiv Istre, no na kraju im je falilo malo sreće i koncentracije u završnicama da se uspiju plasirati u Prvu ligu, piše 24sata.

Cijelu utakmicu su danas napadali domaćini, pucali sa svih strana, no jednostavno je golman gostiju Marijan Ćorić bio nepremostiva prepreka za njih. Utakmica je završila pobjedom domaćina 1-0, no to nije bilo dovoljno za plasman u višu ligu.

Od početka je momčad iz grada baroka preuzela inicijativu i bacila sve karte u napad. U prvom poluvremenu su domaćini tri puta tražili penal, no svaki put je sudac Duje Strukan odmahnuo rukom.

Nakon velikog broja pokušaja, u 55. minuti Varaždin je napokon zabio! Preciznu akciju Varaždinaca okončao je efektno Domagoj Drožđek, koji je bio strijelac i u prvoj utakmici.

U 64. minuti Puljani su ostali bez isključenoga Zgrablića koji je zaradio drugi žuti karton, a potom je uslijedila prava opsada gola Istre 1961 koju je spašavao junak susreta vratar Čović i uspio svoju momčad, nakon turbulentne sezone, ostaviti u Prvoj ligi. Pred 5000 gledatelja, na stadionu Varteksa, sudio je Strukan iz Splita. 

Iz Prve HNL je ispala vinkovačka Cibalia, a ušao je prvak Druge HNL Gorica. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa