Udarac biciklom u Rovinju doveo do uhićenja provalnika

0
Rovinjska obala (foto: Google)
Rovinjska obala (foto: Google)

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnjak počinio kaznena djela teška krađa i oštećenje tuđe stvari, kao i da je počinio više prekršaja. Naime, 12. lipnja oko 23.20 sati, 29-godišnjak je upravljao biciklom u pješačkoj zoni na Obali Pina Budicina te je zbog neprilagođene brzine kretanja, udario u pješakinju, 62-godišnju Belgijanku, koja je pritom zadobila lakše ozljede. Nakon što je izazvao prometnu nesreću, muškarac se udaljio s mjesta događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenoj ženi i bez da je o nesreći obavijestio policiju. Brzom intervencijom policijskih službenika, 29-godišnjak je uskoro pronađen, a utvrđeno je kako na javnom mjestu posjeduje drvenu palicu s čavlom i improviziranom drškom.

Policijski službenici uhitili su 29-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju, a on je 13. lipnja oko 1 sat oštetio krevet u prostoriji za zadržavanje, nakon čega je u drugoj prostoriji oštetio kameru na nadzor.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su kako je 29-godišnjak, zajedno s 22-godišnjakom, 28. svibnja oko 23.30 sati, u Ulici Frane Glavinića u Rovinju, provalio u kuću. Počinitelji su iz kuće otuđili zračnu pušku, televizor, sat i novac, čime su 29-godišnjeg vlasnika oštetili za više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdan mu je prekršajni nalog, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa