Koncertom Maksima Mrvice započeo Rocks&Stars @ Cave Romane

0
Maksim Mrvica (Foto: Danijel Bartolić)
Maksim Mrvica (Foto: Danijel Bartolić)

„Bravo Maestro, bravo Maksim Mrvica! I veliko hvala!“, jednostavno i postojano se može opisati iskustvo kojim je na originalan i svečan način otvoren prvi po redu Festival Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturni podij Medulinske rivijere.

Maksim Mrvica, svjetskim uspjesima ovjenčan hrvatski pijanist, dokazao je domaćoj i stranoj publici u starom rimskom kamenolomu Cave Romane na koji način vrhunski talent, ogromno znanje i iznimna odgovornost ruše sve moguće rekorde i pomiču granice ljudske svijesti. On je publiku naprosto katapultirao u stanje autentičnog transa kada se zaustavlja vrijeme i dvosatni se program doživi u jednom ogromnom dahu, udišući s nestrpljenjem početak i izdišući s oduševljenjem.

Obgrljen monumentalnom prirodnom scenografijom, glazbeni majstor, genije koji je od svoje devete godine znao da će biti pijanist, čarobnom je koreografijom na klaviru generirao emotivni tsunami koji će se upisati u povijest životnih iskustava svakog sudionika ove gale večeri kada se i natmureno nebo razvedrilo, nasmiješile zvijezde te rasplesale stijene vinkuranskog kamenoloma.

Maksim je iz bogatog repertoara izveo dvanaest skladbi, svojevrsni presjek njegovih deset crossover albuma, predstavljajući i novi - New Silk Road kojim će iznova pokoriti svjetsku scenu na velikoj turneji „Phantasy of the Silk Road 2018“ koja je započela u Češkoj i Slovačkoj, stolovala u Vinkuranu i nastavlja se dalje po Hrvatskoj, Kini, Australiji i Južnoj Koreji. Sa svojim je bendom s novog albuma izveo „Remember me“, „All of me“, „New Silk Road“ i „Nutcraker“, kao i svoje uspješnice, između ostalih, „Nostradamus“, „Croatian Rhapsody“, „Mission Impossible“… Jedinstven i neponovljiv spektakl završio je pozivom oduševljene publike na bis kojim su Maksimu zahvalili i jasno poručili da se ponovno vrati u Vinkuran.

Cave Romane, kulturni podij Medulinske rivijere

Ovo iznimno glazbeno putovanje na festivalskoj arci kojoj je cilj očuvati kulturu podržavajući vrsne umjetnike prepoznali su pokrovitelji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, općina Medulin, partneri Bina Istra, Arena Hospitality Groupa, HEP, Croatia osiguranje, Ribarska koliba resort, Uniline, Javna ustanova Kamenjak i Medea vina, a osigurao organizator Medulinska Rivijera.

Da bi ionako magična večer bila još potpunija organizator je zajedno s partnerima omogućio da odjeci glazbene rapsodije dodirnu i buduće naraštaje te je Općoj bolnici doniran ček za inkubator.

Festival je otvorio Gari Cappelli, ministar turizma, a svečanu su večer svojim porukama dodatno osnažili Tomislav Boban, državni tajnik Ministarstva državne imovine i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Goran Buić, načelnik općine Medulin, dr. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula, Milena Perković, članica uprave Arena Hospitality Group, Christian Santeleza u ime Bina Istre i Diana Kiršić Rosanda, kreativna direktorica Festivala.

Ispreplela se u samo jednoj noći u Vinkuranu biserna niska koja odiše skromnošću i vrlinom, znanjem i talentom, razboritošću i odgovornošću, humanošću i financijskom mudrošću čineći ovu veličanstvenu svečanost postojanom, i to sve ispod zvjezdanog neba na oživljenom kulturnom podiju starog rimskog kamenoloma Cave Romane. Ovim je Festival Rocks&Stars potvrdio da se mogu postojano iskoristiti svi potencijali koji su nam na raspolaganju.

Raskošan festivalski program nastavit će nizati bisernu nisku s umjetnicima te publiku ovo ljeto očekuju violinist Stefan Milenković, gudački kvartet Bond, glazbena legenda Darko Rundek, talijanski sastav Ricchi e Poveri, mentalist Roy Yozevitch, popularan izraelski band Acollective, poznati hrvatski glumac Stojan Matavulj, stand up komičar Ivan Šarić i dr. Više doznajte na www.caveromane.com. (Foto: Danijel Bartolić)

Koncert u Cave Romane, pogled iz publike

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa