SLUČAJ ONEČIŠĆENJA

Istraga proširena i na radnike koji su iz cisterne tankali gorivo

0
Teretni brod "Fidelity"
Teretni brod "Fidelity"

Nakon istrage i prijave labinske policije, Općinsko državno odvjetništvo u Puli je slučaju zagađenja Raškog zaljeva proširilo istragu i na trojicu muškaraca s riječkog područja: 44-godišnjaka zaduženog za agregat i 29-godišnjeg i 59-godišnjeg vozača cisterne.

Osnovano se sumnja da je da je 44-godišnjak kao odgovorna osoba za rad prijenosne pumpe i agregata koji službi za ukrcaj goriva na brod, a 29-godišnjak i 59-godišnjak kao vozači cisterne, prilikom ukrcaja goriva iz cisterni na teretni brod "Fidelity" pod libanonskom zastavom, započeli i završili snabdijevanje broda gorivom priključivši cisterne na prijenosnu pumpu i dalje drugim crijevom koje vodi u rezervoar broda.

Osnovano se sumnja da su to učinili bez da su prethodno uspostavili komunikacijsku vezu s odgovornim osobama na brodu i dobili odobrenje za ukrcaj goriva u brod. Opisano je dovelo do istjecanja oko pet tisuća litara goriva iz pramčanog rezervoara zbog njegove prepunjenosti u more uslijed čega je zagađena velika površina mora i obale u mjestu Trget, kao i obale s istočne i zapadne strane Raškog zaljeva u općinama Barban i Marčana, priopćeno je iz DORH-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa