Pulski ulični svirači: Glavni motiv nije nam novac nego zabava

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

- Nensi i ja novi smo na ulici, nastupamo tek mjesec dana. I to kad možemo, jer oboje radimo i drugi posao, sad kad je završila škola, ja prodajem na štandu, a Nensi... Zapravo, Nensi je upravo dala otkaz, tako da sad samo pjeva. Ona je moja djevojka i zajedno smo odlučili nastupati na ulici, prvenstveno radi zabave, novac nije bio glavni motiv. Sviramo najčešće kod Zlatnih vrata ili u Flanatičkoj ulici, rekao je za Jutarnji list Andrej Elbl (17), koji s Nensi Mitrović (19) svira na ulicama Pule.

- Ja sam iz Berka, sela pored Vukovara, i u Pulu sam došla na fakultet, studirati turizam. Andrej je rođen u Zagrebu, ali čitav život živi u Puli. Oboje volimo glazbu, izvodimo pop i rock standarde, većinom ono što se čuje na radiju. Inače sam pjevala u ženskim vokalnim bendovima, folkloru..., kaže Nensi.

- Ja sam se četiri godine školovao za klasičnu gitaru, dvije godine bas... Izvodimo pjesme na tri jezika, engleskom, španjolskom i hrvatskom. Ljudi se zaustavljaju, slušaju, vole čuti naše izvedbe hitova poput “If I Ain’t Got You” Alicije Keys, “Sweet Child of Mine” Gunsa ili Presleyjevu “Can’t Help Falling in Love”. Još uvježbavamo repertoar. Sad imamo možda 45 minuta do sat vremena, obično set izvrtimo dvaput. Gazde okolnih lokala zahvalni su nam jer im besplatno zabavljamo goste, rekao je Andrej.

- Ali neki su nas već zvali da nastupamo u lokalima, na vjenčanjima... Odličan je ovaj posao, i nakon sezone ćemo vjerojatno prihvatiti gažu u nekom lokalu, rekla je Nensi, javlja Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa