Iznajmljivači, prijavite se za potpore iz programa Eco Domus

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Jedan od ciljeva Istarske županije je održivi razvoj turizma i Istre kao kvalitetne turističke destinacije, što je definirano i Master planom razvoja turizma Istre od 2015. - 2025. Na tragu tog cilja, pokrenut je i program Eco Domus, kojim se potiče diversifikacija i podizanje kvalitete smještaja prema načelima održivog i odgovornog razvoja turizma.

Program Eco Domus je namijenjen malim turističkim smještajnim objektima koji su kategorizirani kao kuće za odmor ili kao apartmani ukupnog kapaciteta do najviše 30 ležajeva. Prilikom odabira objekata, prednost imaju iznajmljivači iz onih sredina u kojima se već provodi sustavno selektivno prikupljanje i zbrinjavanje otpada, koji su registrirani za cjelogodišnje poslovanje i iznajmljivanjem se bave najmanje 2 godine. Osnovne karakteristike Eco Domus smještaja su: Društvena i ekološka odgovornost; Cjelovita zaštita okoliša i zdravlja; Korištenje eko certificiranih sredstava za pranje i čišćenje; Korištenje eko certificiranih toaletnih proizvoda; Korištenje prirodnih materijala; Štednja vode i energije, te Sortiranje i recikliranje otpada.

Program dodjele potpora namijenjen je privatnim iznajmljivačima iz Istarske županije koji se prijave u program Eco Domus i/ili koji već imaju certifikat Eco Domus. Potpore su namijenjene za sufinanciranje prilagodbe smještajnog objekta kriterijima za dodjelu certifikata Eco Domus, odnosno za nabavu opreme i namještaja za smještajni objekt (drvene stolice, ležaljke i dr.), sukladno kriteriju broj 10.3. Izbjegavanje korištenja plastike u svim mogućim situacijama.

Potpore se dodjeljuju u maksimalnom iznosu do 5.000 kuna, a prijave na ovaj javni poziv zaprimaju se do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2018. Sve ostale informacije, uvjeti i obrasci za prijavu dostupni su na stranicama Upravnog odjela za turizam Istarske županije http://www.istra-istria.hr/index.php?id=5036.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa