Caffe Monte pobjednik rovinjske Divlje lige u vaterpolu

0
Finalisti Divlje lige s Leonom
Finalisti Divlje lige s Leonom

U subotu, 11. kolovoza na rovinjskom Delfinu održan je 16. amaterski vaterpolo turnir - Divlja liga. Nastupile su ekipe i igrači iz Istre, Rijeke, Zaprešića, Vojvodine, Slovenije i Italije. Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine od kojih su po dvije ušle u četvrtfinale, pa putem eliminacije do finala gdje su igrale dvije neporažene ekipe turnira.

Pobjednik turnira je ekipa Caffe Monte koja je u uzbudljivom rovinjskom finalu pobijedila ekipu Kontrada. Najboljim igračem proglašen je Tonči Miletić (Caffe Monte), a najboljim golmanom Željan Hrvatin (Kontrada).

Na subotnjem turniru sve se odvijalo na dva skraćena igrališta. Utakmice po skupinama trajale su 2 x 6, a finalna utakmica 4 x 4 minuta. Kroz cijeli turnir, od samog početka, uz dobar štimung sa zamjetno popunjenih tribina, moglo se vidjeti interesantnih dvoboja i poteza. Svakako valja istaknuti ekipu Zaprešić Boysa koja je, osim u vaterpolskom dijelu, manifestaciju uveličala i glazbenim nastupom.

Turnir imao i humanitarni karakter

Osim natjecateljskog, turnir je imao i humanitarni karakter. Naime, sva sredstva od kotizacije i dio priloga od rekvizita prikupljenih na štandu, bila su namijenjena maloj Leoni iz Rovinjskog Sela.

Turnir je uz sport i glazbu, prošao i uz cjelodnevno druženje i zabavu. Sve pohvale za organizaciju i ove godine ide veteranima VK Delfin koji su se kao vrijedni domaćini pobrinuli da cjelodnevni program prođe u najboljem redu. Također, zahvala ide sponzorima Savezu sportova Grada Rovinja, Turističkoj zajednici i Valalti koji svojim donacijama godinama podržavaju ovaj hvalevrijedan sportsko –zabavni program.

"Svrha ovog turnira je ponuditi građanima Rovinja i šire jednu aktivnost koja bi se održavala u ljetnom periodu i animirala što veći broj ljubitelja, rekreativaca, bivših vaterpolista i sportaša. Isto tako, cilj je promocija vaterpola, bogaćenje sportsko - rekreacijske ponude te zajedničko druženje u sportskom i zabavnom duhu kako bi time promovirali sportsku rekreaciju i obogatili turističku ponudu.", kaže Đoni Benazić iz VK Delfin. Nakon proglašenja i podjela nagrada, prijateljsko se druženje nastavilo uz zabavni program i rovinjski band Delikventi do sitnih noćnih sati. (I.B.)

Rezultati završnice:

Četvrtfinale: Caffe Monte – K.K. Veterani 8:1, Štrace – Orka Ri 10:9, Jaja i kuraja – Telba 6:3, Kontrada – Zeleni čaj 10:3
Polufinale: Caffe Monte – Štrace 4:3, Kontrada – Jaja i kuraja 7:5
Finale: Caffe Monte – Kontrada 10:8

Caffe Monte: T. Orbanić, A. Zrinski, Miletić, L. Miletić, K. Miletić, E. Jelić, M. Vlahović, G. Nikolov, L. Ferenc, Z. Živić, J. Fabris
Kontrada: Ž. Hrvatin, A. Banko, D. Banko, M. Kemenović, E. Kancelir, U. Pokrajac, D. Radetić, A. Košara, E. Rabar, D. Čačić, R. Maras, D. Cvetičanin, E. Sošić, D. Ivetić, D. Burburan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa