Grad Pula zaprima prijedloge za javna priznanja

0
Autor: Danijel Bartolić, Pula riva
Autor: Danijel Bartolić, Pula riva

Do 15. prosinca otvoren je javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za javna priznanja Grada Pule, koja će se tradicionalno dodijeliti u 2021. godini. Svoje prijedloge mogu uputiti građani i pravne osobe sa sjedištem u Gradu Puli.

 

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada Pule.

Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe koje su ostvarili u 2020. godini, dok se Povelja Grada Pule dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu. Povelja „Počasni građanin Grada Pule“ dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili Grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj Grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Dodjela najviših gradskih javnih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule. Prijedlozi se podnose do 15. prosinca i to na adresu: Grad Pula, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja 52100 Pula, Forum 1. Prijedlog kandidata mora biti potpisan od strane predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Pule u 2021. godini dostupan je ovdje

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa