sveti nikola, zaštitnik barbana

Uz podjelu slatkiša najmlađima proslavljen zaštitnik Barbana

0

Kada sveti Nikola udruži snage s dobrim ljudima onda dječjem veselju nema kraja. Iako su na snazi restriktne mjere radi ugroze u pandemiji korona virusa u Barbanu se 6. prosinca održala skromna svečanost u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite. Održana je sveta misa koju je prikazao svećenik dr.sc. Bernard Jurjević.

Nakon toga su se okupljeni uputili u dvorište crkve gdje su napravljene jaslice i adventski vijenac velikih dimenzija čije razgledavanje je posebno veselilo djecu. Barban je pohodio i „pravi“ sveti Nikola te pokraj jaslica podjelio okupljenoj djeci pakete voća i slatkiša. Voće su u vrećice pakirale vrijedne ruke volontera, a donirao je OPG Velibor Šuman iz Komina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Već godinama svake zime ima svoj štand za prodaju voća u Barbanu i dobro je poznat barbancima. Posebno mu se vesele djeca polaznici Dječjeg vrtića koje često daruje kada prolaze ulicama mjesta i pokraj njegova štanda. Za sreću je zaista potrebno samo malo dobre volje i iskrena namjera. Hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli da u ovim teškim vremenima vratimo sretan osmijeh na dječja lica. (Napisala: Nevia Kožljan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa