Dječji vrtić odabran za projekt digitalizacije sustava e-upisa

0
Federika Mohorović Čekada
Federika Mohorović Čekada

Grad Labin i Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" su temeljem nedavne Odluke o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje će koristiti sustav za upise razvijen u sklopu projekta “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ sklopili Ugovor o sudjelovanju u projektu.

Naime, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva će putem projekta omogućiti Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac" korištenje e-usluge „Prijava i upis u ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, osigurati edukaciju zaposlenika vrtića za korištenje e-usluga, osigurati korisničku podršku za provođenje projektnih aktivnosti, osigurati edukaciju i korisničku podršku imenovanim stručnjacima za tehničku podršku te osigurati potrebnu računalnu opremu.

„Još prije tri godine započeli smo s pilot projetkom e-upisa u naš dječji vrtić te se to pokazalo kao jako dobra odluka. Znamo da su prije toga, nažalost, roditelji trebali uzimati dan godišnjeg odmora kako bi prikupili papirologiju za upis svog djeteta u vrtić. O digitalizaciji se na državnoj razini priča već godinama, no taj proces nikako da se pokrene pa smo morali uzeti stvari u svoje ruke. Međutim, vrlo je lijepa vijest to što je naš Dječji vrtić među odabranima od strane Središnjeg državnog ureda za digitalizaciju te će se od ove godine e-upisi vršiti putem nove platforme. Važno je naglasiti da će upisi biti omogućeni putem sustava e-građani i kako će djelatnici dječjeg vrtića dobiti edukaciju, ali i informatičku opremu za provođenje projekta,“ istaknula je dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa