Subota u Funtani i tržnica koja je oduševila nautičare

0
Silvano Bartolić, potpredsjednik udruge Istarska web tržnica i Ana Čehić, tajnica udruge (foto: Jutarnji list)
Silvano Bartolić, potpredsjednik udruge Istarska web tržnica i Ana Čehić, tajnica udruge (foto: Jutarnji list)

Bilo je toliko vruće da se znojio i ombolo, no unatoč tome, u marini Funtana žamor i komešanje. I ne čudi ako vam kažemo da se, osim njega, na štandovima nedaleko gatova naredala sva silina domaćih proizvoda - kobasica i drugih suhomesnatih delicija, voća i povrća, meda, maslinova ulja, vina i likera, proizvoda od industrijske konoplje pa čak i cvijeća - a sve na oduševljenje nautičara, piše Jutarnji u svojoj Nautičkoj patroli. Prenosimo dio članka u nastavku.

"Savršeno, savršena ideja, super!" glasno je uzviknula Birgit iz Münchena, držeći vrećicu u ruci. U njoj "ulov" - teranino i CBD ulje

"To je za mene, za opuštanje, za spavanje", otkrila je uz smijeh, objašnjavajući da s mužem Bernhardom u Hrvatskoj jedri već godinama. Za njezinu razdraganost, ali i rast zazubica, "krivi" su, pak, osim vodstva same marine koje je ustupilo prostor, članovi udruge Istarska web tržnica. "Krivit" će ih se i u budućnosti. Tržnica je prvi put održana 12. lipnja, a u planu je svake subote, od 18 do 21 sat.

 

Sama udruga, dio čijih članova je sudjelovao u tržnici, okuplja 53 OPG-a iz Istre, a pokrenuli su i web aplikaciju Istarska domaća tržnica, na kojoj čak 200 različitih OPG-ova iz Istre nudi 1500 najrazličitijih domaćih proizvoda.

Sve je počelo 2015., nakon završetka europskog projekta kojem je svrha bila osmisliti aplikaciju namijenjenu oglašavanju i prodaji poljoprivrednih proizvoda.

- Vidjeli smo da proizvođačima nedostaje taj element gdje bi se dalje promovirali i pojavljivali u javnosti pa smo, u dogovoru s njima, odlučili formirati udrugu s ciljem promocije i prodaje proizvoda putem različitih načina izravne prodaje. Dakle, osim internetske tržnice, organiziramo manifestacije, ali i tržnice u gradovima na području Poreštine - objasnila je Ana Čehić, tajnica udruge za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa