'zadržati visoki standard'

Miletić pozvao gradonačelnike na transparentnost neovisno o opciji

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Istarska županija i istarski gradovi godinama su odlikaši po pitanju proračunske transparentnosti, a tako je i ove godine.

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih se građani mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica.

Institut za javne financije analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina, a najnovije istraživanje provedeno je u razdobljima od studenog do prosinac 2020. i od veljače do travanja 2021. Osam od deset gradova u Istri dobilo je odličnu ocjenu -  Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Poreč, Pula, Rovinj i Umag, dok su Buje i Vodnjan dobili vrlo dobru ocjenu.

IDS je u spomenutom periodu obnašao vlast u devet od deset istarskih gradova.

 

Predsjednik IDS-a i istarski župan Boris Miletić kazao je kako ga izuzetno veseli što je Institut za financije prepoznao rad istarskih gradonačelnika u proteklom razdoblju i što je pokazao da je transparentnost

- Politika je mjerljiv posao, a rezultati ovog istraživanja dokaz su da smo svih ovih godina radili najbolje i uvijek bili u samom vrhu. Apeliram na sve gradonačelnike i sve zaposlenike gradskih uprava, neovisno o političkoj opciji, da čuvaju taj visoki standard kojeg smo dosegnuli!, rekao je Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa