KANFANAR

Općina sufinancira troškove prijevoza i smještaja za srednjoškolce

0

Općina Kanfanar nastavit će s programom sufinanciranja putnih troškova srednjoškolaca i u školskoj godini 2021./2022.

Naime, nakon odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2021./2022., prema kojoj će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati sredstva za 75% troškova mjesečnih karti, odlukom općinskog načelnika Općina Kanfanar financirat će preostalih 25% troškova mjesečne karte, do podmirenja punog iznosa iste, tako da će kanfanarskim srednjoškolcima i ove godine prijevoz biti besplatan.

 

Za ostvarenje prava na sufinacniranje javnog prijevoza učenici moraju prije izrade mjesečnih karata u Jedinstveni upravni odjel Općine Kanfanar dostaviti zamolbu, potvrdu o upisu u školu i uvjerenje o prebivalištu.

Također, srednjoškolcima koji su smješteni u učeničkim domovima Općina Kanfanar će sufinancirati smještaj u iznosu od 1/3 mjesečne opskrbnine. Za ostvarenje ovog prava učenici trebaju podnijeti zamolbu Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kanfanar te uz nju priložiti: ugovor o smještaju u učenički dom, potvrdu o upisu u školsku godinu 2021./2022., potvrdu o prebivalištu, potvrdu o prijavi boravišta te žiro račun za isplatu iznosa sufinanciranja.

Za ovu namjenu osigurano je 130.000,00 kuna u općinskom proračunu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa