MELODIJE ISTRE I KVARNERA

Alen Vitasović i Moscarda dobili prvu nagradu žirija

0
Alen Vitasović i Daniel Moscarda
Alen Vitasović i Daniel Moscarda

Pobjednici Festivala Melodije Istre i Kvarnera 2021. godine su Nevia Rigutto, Tamara Brusić, Duško Jeličić Dule i Mauro Staraj. Oni su pjesmom “Da bimo i k letu” za koju je glazbu i tekst napisao Robert Pilepić, a aranžman načinio Mauro Staraj u ukupnom poretku osvojili 87 bodova, piše Novi list.

Sa 74 boda kompozicija “Nevestica istarska” (Goran Šarac-Robert Pilerpić-Aleksandar Valenčić) u izvođenju Darje Gajšek osvojila je drugo mjesto publike, a trećeplasirana je skladba “Na ovoj punti” (Robert Grubišić-Vjeko Aliliović-Robert Grubišić/Ivan Načinović) u izvođenju Klape Tić sa 70 bodova.

Žiri za Moscardu

Stručni ocjenjivački sud prvu nagradu dodijelio je kompoziciji “Fermaj se malo” koju u potpunosti potpisuje Daniel Moscarda, a izvode ju Moscarda i Alen Vitasović. Moscarda je za spomenutu kompoziciju dobio i nagradu za najbolji aranžman koju dodjeljuje Radio Istra. No, to nije sve, Danijel Moscarda je za tekst pjesme “Fermaj se malo” kući odnio i nagradu za najbolji tekst koju dodjeljuje Čakavski sabor.

Drugu nagradu “ljudi od struke” dobila je skladba “Mesopust” za koju je glazbu i aranžman napisao Andrej Baša, tekst Zlatan Marunić, a izveo je Mario Lipovšek Battifiaca. Za istu skladbu Andrej Baša je nagrađen nagradom “Nello Milotti”, ili nekadašnjom nagradom “Roženice” koju HR Radio Pula dodjeljuje kompoziciji u kojoj je najprimjerenije zastupljen istarski melos, a Mario Lipovšek Battifiaca nagradom “Zlatni mikrofon” koju za najbolju interpretaciju dodjeljuje HR Radio Rijeka. Nagradu “Beseda” za pjesmu koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, a koju već desetljećima dodjeljuje Novi list, također je pripala skladbi “Mesopust”, piše Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa