Clean Up The MedRiviera: Otvorenje izložbe

0

U medulinskoj galeriji Loža na Placi, 13. rujna u ponedjeljak bit će otvorena izložba radova nastalih tijekom projekta “Clean Up The MedRiviera” kojeg je na području Medulin Rivijere provela Turistička zajednica općine Medulin. Izložba će se moći razgledati 13. i 14. rujna od 10 do 12.30 sati, te od 15. do 19. rujna poslijepodne od 18 do 20.30 sati.

Učenici nižih razreda Osnovne škole dr. Mate Demarin Medulin, u sklopu edukativnih radionica izrađivali su uporabne predmete od smeća iz mora koji je prikupljeno tijekom eko akcije. Njihovi radovi, poput vaza, narukvica i raznih drugih uporabnih predmeta bit će prikazani na izložbi. Najmlađi će tako pokazati da se i odbačene stvari mogu reciklirati. Svratite i vi do izložbe možda vas mališani i njihova kreativnost potaknu da korisno iskoristite odbačene predmete.

Izložba je dio šireg projekta “Clean Up The MedRiviera”, čiji je prvi dio održan u svibnju ove godine. Ukupna vrijednost projekta je 74.322,50, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.  Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ribarstvo donijela je Odluku o dodjeli sredstava TZO Medulin za projekt „Clean Up The MedRiviera“ prošle godine kojom je odobreno financiranje Projekta u cijelosti, pri čemu je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo odobreno sufinanciranje u iznosu od 63.174,12 kuna, a preostalih 11.148,38 kuna je sufinancirano od strane Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, uprave za ribarstvo.

 

Projekt „Clean Up The MedRiviera“  TZO Medulin je prijavila dana 15. studenog 2019. godine na FLAG natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru provedbe Mjere 2.2.1. Prikupljanje otpada iz mora, podmorja i priobalja FLAG-a Istarska batana.

U sklopu Projekta do sada je realizirana eko-akcija čišćenja podmorja 15. svibnja 2021., te edukativne radionice za učenike nižih razreda Osnovne škole dr. Mate Demarin Medulin na teme Utjecaj otpada na morske organizme te Recikliraj i more od otpada sačuvaj!. U eko-akciji čišćenja podmorja i na edukativnim radionicama sudjelovalo je više od 200 osoba. U eko-akcijama je sudjelovao i brod-čistač mora „Eco I“ Istarske županije. A eko-akcije su uvrštene u godišnji plan eko-akcija Istarske županije i Ronilačkog saveza Istarske županije, a u njima su sudjelovali članovi ronilačkih klubova s područja Istarske županije. Okupilo se stotinjak ronioca i volontera. Svi sudionici manifestacije dobili su  prigodne majice, te marendu (u jednokratnoj ambalaži sukladno epidemiološkim mjerama).

Cilj Projekta je očuvanje morskog okoliša i podneblja te podizanje ekološke svijesti među lokalnim stanovništvom FLAG-a Istarska batana i turistima, prvenstveno djecom i mladima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa