Konačno otvoren pulski rotor: U promet puštena dva izlaza

0
Pulski rotor pušten je u promet
Pulski rotor pušten je u promet

Pulski dugo očekivani rotor oko kojeg su se vodile mnoge polemike u zadnje vrijeme, konačno je, donekle, pušten u promet. Iako to nije finalni rotor kakvog se očekivalo do zadnjeg roka, 10 srpnja su se otvorila dva izlaza, novi između Lidla i Arube, koji će Labinsku ulicu povezati s rotorom te izlaz na obilaznicu prema Verudeli.

Ipak, dio prema Ipsilonu kod Mercatora te onaj na obilaznicu u smjeru Velog Vrha, za promet će se otvoriti u ponedjeljak 15. srpnja. No, peti izlaz, koji ide prema Kauflandu, otvoriti će se do 15. kolovoza.

Da i mi osjetimo dašak novog asfalta i početak nove regulacije na ulazu u Pulu, provezli smo se novo otvorenim dionicama poslije 17 sati. Promet ide glatko, no vozači su još uvijek zbunjeni novonastalom situacijom te se većinom drže vanjske trake rotora.

Da se užurbano radilo na njegovom završetku, svjedoči asfaltiranje prošlog tjedna koje će u konačnici rezultirati prestankom preusmjeravanja kroz Labinsku ulicu i zatvaranje privremenog prijelaza, bijele ceste koja je često bila u prometnom kolapsu, te ne tako lijepi prizor za goste koji ulaze u Pulu. Tako je danas zauvijek za promet zatvoren izlaz Labinske na obilaznicu i više nije u funkciji prolaz iz Mutvoranske ulice kod Kažuna.

Podsjetimo, gradnja pulskog rotora bio je 'vrući krumpir' za vrijeme izborne kampanje nedavnih lokalnih izbora. O završetku gradnje ovog od početka megalomanskog projekta koji je isprva trebao biti na dvije etaže, sve su političke opcije imale nešto za dodati. Rok je tako s lipnja prebačen na 1. srpnja, te konačno na 15. srpnja.

Dok su se jedni hvalili promidžbenim plakatima 'Pula radi rotor', drugi su upozoravali kako je država dobrim dijelom financirala gradnju rotora te da će se rokovi produžiti na mjesec kolovoz. Bilo kako bilo, rok je u ovom slučaju ispoštovan donekle, te su Puljani dobili dva nova izlaza iz grada. (Tekst i foto: Dunja Lendić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa