kraj zimske sezone

Pogledajte kako je bilo na istarskoj fešti u Austriji (foto)

0

Članovi Ski kluba Istra i prijatelji iz Planinarskog društva Glas Istre iz Pule zajedničkim su skijanjem nedavno okončali ovogodišnju sezonu zimskih radosti.

Na austrijskom skijalištu Nassfeld, svega tri sata vožnje od Pule, istarski su skijaši priredili i ovog ožujka odličnu zabavu. Unatoč tome što snježni uvjeti ove sezone nisu bili baš najbolji, Istrani su uspjeli odskijati jedan vikend i time privesti kraju ovu, po svemu sudeći, jednu od najneizvjesnijih sezona.

 

Ove godine su svoje proizvode na Nassfeldu, točnije na terasi Lockstanalma na samoj skijaškoj stazi iznad mjesta Sonnleitn, predstavili Vodnjanci i to Vina Medea i suhomesnati proizvodi Stancije Buršić - Pršutarne kod Milana. Malvazija, merlot i roze vina gotovo su nestala u sat vremena. A tek kad su zamirisale istarske kobasice, ombolo, panceta i pršut, užitku nije bilo kraja.

Uz njih, na gotovo dvije tisuće metara nadmorske visine, turističke zajednice Poreča, Pule i Medulina su promovirale svoje turističke destinacije. Potporu istarskoj fešti na snijegu dali su Istarska županija i TZ Istre. Austrijanci, Talijani te gosti iz jugoistočne Europe koji su posjetili štand Ski kluba Istra bili su oduševljeni promotivnim materijalom. A o gastro i eno delicijama da ne govorimo. Veliku pomoć u organizaciji pružali su zaposlenici hotela Marcius, predvođeni Krešimirom Marciušom.

- Ove godine vremenske su neprilike zadale puno muka skijašima. Najprije je temperatura bila visoka, zatim je padala kiša i nikako nismo mogli organizirati naše aktivnosti. Prvotno je istarska fešta bila planirana za početak ožujka i to u slovenskoj Kranjskoj Gori. Zatim smo zbog kiše morali odgoditi za tjedan dana, a naposljetku smo definitivno odustali. Na sreću, uspjeli smo organizirati našu feštu na Nassfeldu, gdje smo bili nekoliko godina unazad. Čak su kolege iz Ski kluba Umag morali odgoditi svoju trku u Tarvisiju zbog istih razloga. Sve u svemu, naša je fešta uspjela i veselimo se tome, rekla je Maja Špadina iz Ski kluba Istra. (Cristian Bruno Galić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa