potpisani ugovori u zagrebu

Odobrena sredstva za obnovu dvorana u Rovinju i Poreču

0
Marko Paliaga / Loris Peršurić na potpisivanju ugovora
Marko Paliaga / Loris Peršurić na potpisivanju ugovora

Odobrena su sredstva za obnovu dvorana u Rovinju i Poreču.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga je u Zagrebu potpisao ugovor s Ministarstvom turizma i sporta za obnovu sportske dvorane Valbruna.

Gradu Rovinju odobreno je financiranje u iznosu od 200.469 eura za zamjenu dotrajalih podnih obloga, nabavku novih elektro podiznih i zidnih koševa, kao i novih rukometnih golova. Također, postaviti će se rampa za osobe s invaliditetom, poboljšavajući pristup i funkcionalnost dvorane za sve korisnike.

 

Grad Rovinj je, naime, investiciju prijavio na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini Ministarstva turizma i sporta, temeljem kojeg se sufinancira 84 sportska projekta.

Gradonačelnik je najavio i niz budućih investicija u sportsku infrastrukturu koje uključuju popravak krova Pionirskog doma, a u tijeku je i izrada glavnog projekta za Atletski poligon i izvedbeni projekt za boćalište u Rovinjskom Selu.

Ove je godine obnovljeno i košarkaško igralište na rivi Nona, prostorije veslačkog kluba, gledališta na nogometnim i rukometnim terenima, a gradonačelnik Marko Paliaga je nedavno bio i gost konferencije održane u Balama, tijekom koje je Grad Rovinj prepoznat kao grad primjer kad je u pitanju kvaliteta sportske infrastrukture.

Novu infrastrukturu i sadržaje dobit će i velika polivalentna dvorana u Sportsko rekreacijskom centru Veli Jože u Poreču. Gradonačelnik Loris Peršurić potpisao je danas u Zagrebu ugovor s Ministarstvom turizma i sporta, a za ovaj projekt Grada Poreča i partnera, Sportske zajednice grada Poreča, ostvareno je sufinanciranje u iznosu od 142.704 eura.

U sklopu projektnog prijedloga, Grad Poreč i Sportska zajednica predložili su niz ulaganja s ciljem unaprjeđenja infrastrukture dvorane SRC Veli Jože. Među ključnim zahvatima su adaptacija svlačionica, zamjena rasvjete, adaptacija kabineta te prenamjena spremišta u klupski prostor za manje klubove u sklopu velike dvorane. Također, planira se nabava viseće kuglane za osobe s invaliditetom. Adaptacijom i opremanjem navedene sportske infrastrukture očekuju se značajne uštede na potrošnji energije (od preko 80 posto u glavnoj dvorani i preko 50 posto na boćalištu), kao i povećanje iskoristivosti same dvorane, te poboljšanje kvalitete usluga za korisnike.

Dvorana SRC Veli Jože pokraj Osnovne škole Poreč izgrađena je 1978. godine i mjesto je na kojem su mnoge generacije osnovnoškolaca i srednjoškolaca provodile, i dan danas redovito provode nastavu iz tjelesnog, kao i mnogi sportski klubovi koji ovdje odrađuju svoje treninge i natjecanja.

Uz uređenje vanjskih školskih košarkaških i rukometnih igrališta u kompleksu SRC Veli Jože, koje je upravo u tijeku i koje će dobiti novu podlogu i infrastrukturu do kraja mjeseca, adaptacija dvorane bit će još jedno ulaganje u sportsku infrastrukturu, koje će pružiti djeci i mladima kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, uz već na ovom SRC-u prisutne postojeće teniske terene, teretanu za osobe s invaliditetom, nogometno-atletski stadion i boćarsku dvoranu. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa