potpisano 26 ugovora

Županija osigurala 1,37 milijuna za projekte ustanova socijalne skrbi

0

Istarska županija za projekte i programe ustanova i udruga iz područja socijalne skrbi ove godine osigurala 1.372.230 eura. Riječ je o ukupno 17 ustanova i udruga koje djeluju na području županije, a s kojima je župan Boris Miletić u Pazinu potpisao 26 ugovora.

"I ovime potvrđujemo ono što kontinuirano govorim, a to je da su nam zdravstvo i socijalna skrb, uz obrazovanje, prioriteti u ovom mandatu. Držim da mi koji radimo u javnom sektoru trebamo najviše skrbiti o našim najmlađima i o sugrađanima treće životne dobi. Ugovori koje potpisujemo pokrivaju široki dijapazon usluga, odnosno programa koji čine razliku, te obuhvaćaju korisnike s područja cijele Istre. Programi se odnose na najranjivije skupine u našem društvu, a naša je dužnost, kao zajednice, skrbiti o njima te im pružati podršku jer je određena sredina razvijena onoliko koliko skrbi o najpotrebitijima", kazao je župan Miletić, koji je prisutnima na potpisivanju zahvalio na trudu, radu, empatiji i požrtvovnosti koju svakodnevno ulažu u svoj posao.

"Znamo da je i u ovom segmentu prisutan veliki problem nedostatka stručnih kadrova i potrebne radne snage, što su izazovi s kojima ćemo se morati nastaviti baviti i u narednom razdoblju. Početkom godine donijeli smo Program inovativnih mjera namijenjenih prije svega za zadržavanje, ali i privlačenje ljudskih resursa u javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama Istarske županije, i vjerujemo da će uroditi plodom", zaključio je Miletić.

 

"Ove mjere su nam izuzetno važne bilo da govorimo o dodatnim mjerama zdravstvene zaštite u našim domovima za starije, programu pomoći u kući, Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda koji je sve opterećeniji, ili osobama koje su završile kao beskućnici. Sve su to jako, jako važne teme, a da bismo išta proveli treba nam novac, kojeg i ove godine kroz županijski proračun osiguravamo. S druge strane, kako pronaći i osigurati kadar je danas posebno izazovno i u tome moramo sudjelovati zajedničkim snagama", poručila je županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić.

Ustanove i udruge iz područja socijalne skrbi koje sufinancira Istarska županija su:

- Dom za starije osobe Buzet
- Dom za starije osobe Umag
- Dom za starije osobe Poreč
- Dom za odrasle osobe Nedešćina
- Dom za odrasle osobe Vila Maria
- Dom za odrasle osobe Motovun
- Društvo Crvenog križa Istarske županije
- Gradsko društvo Crvenog križa Pula
- Gradsko društvo Crvenog križa Buje
- Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda - Pula
- Sigurna kuća Istra
- Udruga za razvoj i širenje usluga u zajednici, borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti Aj
- Udruga Institut Pula
- Dom za starije osobe Novigrad
- Dom za starije osobe Raša
- Dom za starije osobe Alfredo Štiglić Pula
- Dom za starije osobe "Domenico Pergolis" Rovinj

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa