nakon mora kuhinja

Jedriličarski gastro spektakl u Grand hotelu Brioni (galerija)

0

Subota je bila obilježena nezaboravnim iskustvom na moru i u kuhinji, a Arena Hospitality Grupa i ove je godine bila partner u održavanju spektakularnog događaja - Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star 2024 koji je održan u Grand Hotelu Brioni.

Flota Maxi jedrilica okupila je nagrađene poznate kuhare čije kulinarske kreacije odražavaju gracioznost i preciznost kao i same jedrilice. Nakon uzbudljivih jedriličarskih natjecanja, majstori kulinarstva zauzeli su scenu u kuhinji Grand Hotela Brioni i stvorili čaroliju na tanjuru.

Kuhari su već nagrađivani svjetski priznatim Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau nagradama, što je jamčilo vrhunsko iskustvo. Među njima su bili:

 

Nikola Laera iz restorana "Burjé 1968" u hotelu Arkadia Corvara, Felice Lo Basso iz Felix Lo Basso Home & Restauranta Milano, Alessandro Gavagna iz Al Cacciatore – La Subida – Cormons, Salvatore Bianco iz Il Comadante – hotel Romeo u Napulju, Alessandro Rossi iz Gabbiano 3.0 – Marina di Grosseto, Fabio Groppi iz FG Fabio Groppi Tailor Made Food u Veroni i Floriana Ružić iz San Rocco iz Brtonigle.

Umijeće kuhara ocjenjivao je stručni žiri predvođen chefom Davidom Skokom. Uz njega, u žiriju su se našla zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije San Pellegrino Cup u Veneciji. U stručnom žiriju bio je i Stefano Vegliani, sportski novinar i autor tri knjige o jedrenju, kao i Fausto Arrighi, Michelinov inspektor i gastroznalac koji je posjetio oko devet tisuća restorana u svijetu.

Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe, dodijelio je glavnu nagradu Alessandru Rosiju iz restorana Gabbiano 3.0 - Marina di Grosseto. Nagrada je boravak u Grand Hotelu Brioni Pula. Uz to, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe zahvalio je svima koji su sudjelovali u eventu koji se već treću godinu za redom održava u Grand Hotel Brioni te naglasio kako su upravo ovakvi posebni eventi koji objedinjuju luksuzni sport i vrhunsku gastronomiju nešto što se izdvaja i čini naše podneblje sve više prepoznatljivim za ovakve jedinstvene, selektivne oblike turizma. (Istarski.hr)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa