Pitanja pazinskih vijećnika: Od zakupa i POS-a do divljeg parkiranja

0
Sjednica Gradskog vijeća Pazina
Sjednica Gradskog vijeća Pazina

"Tko je odgovoran za manjak od 1.800 kuna mjesečnog najma, a da ne govorimo o moralnoj odgovornosti s obzirom da je ukinuto i radno mjesto koje, po procjeni ekonomskih analitičara vrijedi više od 200 tisuća kuna godišnje?", upitao je Valter Milohanić gradonačelnika Renata Krulčića na posljednjoj sjednici pazinskog Gradskog vijeća.

Milohanić je kazao kako je poznato da je objekt u Ulici Miroslava Bulešića kupljen uz namjeru da se na tom mjestu izgradi stambeno-poslovna zgrada. "No poznato je također da sam prilikom rasprave tražio da se najam prostora u tom objektu ne otkazuje dok ne bude poznat približan datum kada će se zgrada rušiti", istaknuo je Milohanić i dodao kako je objekt prazan više od godinu dana.

Gradonačelnik Krulčić je kazao kako je Grad tadašnjeg zakupoprimca obavijestio da namjerava na tom području izgraditi poslovno-stambenu zgradu. "On je u međuvremenu pronašao drugo zaposlenje i napustio taj poslovni prostor, no ne zato što mu je to naložio Grad Pazin već iz potpuno drugih razloga", napomenuo je Krulčić.

Valter Milohanić
Valter Milohanić
Stjepan Gabrić
Stjepan Gabrić
Projekt zgrade poticane stanogradnje u Pazinu
Projekt zgrade poticane stanogradnje u Pazinu
Zgrada poticane stanogradnje biti će A+ energetske učinkovitosti

„Kako stoje stvari s izgradnjom zgrade poticane stanogradnje u Pazinu?", zanimalo Stjepana Gabrića (HDZ) koji je dodao kako su sve političke opcije bile za to da se na taj način da šansa mladim obiteljima.

"Znamo da je otkupljena jedna nekretnina te da se raspisivao natječaj, međutim stvari stoje i ne vidim pomaka. Tvrdim, također, da je 1000 eura po metru kvadratnom prevelika cijena i predlažem da se Grad Pazin odrekne bilo kakvog profita te da se cijena spusti na 750-800 eura pa bi možda bilo više interesa i veće mogućnosti da se u to krene", istaknuo je.

Gradonačelnik je kazao kako je u prošlom sazivu Gradskog vijeća kompletna investicija i zemljište preneseno je komunalno poduzeće Usluga d.o.o. koja je obavila razgovore sa svima koji su zainteresirani za kupnju stanova.

"Ono što je sigurno jest da će doći i do korekcije cijene stanova te da će izaći još jedan poziv za dio stanova za koji nije zaprimljena prijava, a paralelno s tim ići će i natječaj za izvođače radova na izgradnji stanova", kazao je Krulčić i napomenuo da će zgrada imati energetsku učinkovitost A+što znači da će troškovi života u toj zgradi biti puno niži, ali i troškovi izgradnje nešto veći.

Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina
Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina
Martin Čotar
Martin Čotar
Parkiranje ispred Spomen doma
Parkiranje ispred Spomen doma
Ulice okupirane automobilima: Vozila parkirana po nogostupima

Martin Čotar (IDS) upitao je gradonačelnika postoji li plan rješavanja problema s neregularnim parkiralištima u Pazinu. Kako je naveo Čotar određene ulice su doslovno okupirane autima koji su parkirani po nogostupima.

"Činjenica je da je lokalni prijevoz dosta loše organiziran i nije u našoj nadležnosti, s druge strane najveći dio gospodarskih aktivnosti središnje Istre se događa u Pazinu, svi su osuđeni da na posao moraju dolaziti automobilima", rekao je Krulčić u odgovoru. "Postoji plan uređenja nekoliko dodatnih parkirališta za što je izrađena i određena projektna dokumentacija. Osim toga u Pazinu postoji i prometni redar, koji patrolira gradom i koji može regulirati ponašanje vozača", kazao je Krulčić. (Tekst i foto Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa