Lučka uprava Pula: Čačić je iskusan, bolje da radi kod nas nego da sam igra golf

0
Radimir Čačić (foto: Jutarnji list)
Radimir Čačić (foto: Jutarnji list)

Lučka uprava Pula uputila je prije desetak dana Ministarstvu pravosuđa molbu sa otprilike sljedećim sadržajem.

- Molimo cijenjeni naslov da zatvoreniku Radimiru Čačiću, koji svoju kaznu izdražava u kaznionici poluotvorenog tipa u Valturi pored Pule, omogući da radi u našoj lučkoj upravi, a s obzirom da zatvorenik ima veliko iskustvo u gospodarstvu - stajalo je u molbi, piše Jutarnji list.

No, gotovo je sigurno da molba Lučke uprave Pula neće dobiti pozitivno rješenje i da će Čačić, koji je kao dijete sanjao da postane pomorski kapetan, moći raditi jedino unutar kaznionice Valtura.

Donald de Gravisi, ravnatelj Lučke uprave Pula istaknuo je kako upravo kreću sa tri velika projekta: sanacija i nadogradnja lukobrana te sanaciju rive te kako bi im pomoć bivšeg prvog potpredsjednika Vlade jako dobro došla.

- Stupili smo u kontakt sa gospodinom Čačićem. On se složio s idejom. Bolje da radi kod nas nego da igra golf - kratak je bio de Gravisi.

Više je razloga za odbijenicu. Odobravanje takve molbe doveo do presedana koji bi kasnije omogućavao da svaki zatvorenik koji ima veliko poduzetničko iskustvo, kaznu zatvora služi u nekom od ureda bilo koje hrvatske tvrtke. Osim presedana, ni slovo zakona ne omogućava realizaciju ideje koja je pala na pamet Lučkoj upravi Pula, piše Jutarnji list.

Čačić neće raditi u Lučkoj upravi: Ministarstvo pravosuđa će odbiti zahtjev

Ministarstvo pravosuđa najavilo je danas da će negativno odgovoriti na zamolbu pulske Lučke uprave koja je željela iskoristiti stručnost bivšeg prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića i zaposliti ga dok služi zatvorsku kaznu u Valturi zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih, donosi Jutarnji.hr.

Povodom medijskih napisa o molbi pulske Lučke uprave za zapošljavanjem Radimira Čačića Ministarstvo pravosuđa je na svojim internetskim stranicama objavilo da ne postoje zakonske mogućnosti za udovoljavanje molbi Lučke uprave Pula te da će na nju negativno odgovoriti.

Ministarstvo objašnjava da zakonom nije predviđeno privremeno zapošljavanje zatvorenika izvan kaznionice na inicijativu poslodavca.

Nakon što je nedavno objavljeno da Čačić slobodno vrijeme na izdržavanju kazne u Valturi krati vježbanjem golfa, mediji su objavili da je pulska Lučka uprava zatražila odobrenje da ga zaposli, vjerujući da bi im zbog svog bogatog iskustva mogao biti od koristi.

Ravnatelj Lučke uprave Donald de Gravisi rekao je medijima da je ta ideja došla spontano jer se Čačića može angažirati na ozbiljnim poslovima kao što je putnički terminal za kruzere. Čačić je navodno u razgovoru s predsjednikom Upravnog vijeća te Lučke uprave ideju odmah prihvatio.

Bivši prvi potpredsjednik vlade u kaznionici otvorenog tipa u Valturi služi 22-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj. Nakon isteka najmanje polovice kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na tri godine, piše Jutarnji.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa