Pazin: Milohanić protiv gradnje objekta u Parku istarskih velikana

0
Valter Milohanić
Valter Milohanić

"Sve je puno ugostiteljskih objekata i ne vidim potrebu za tom gradnjom. Protiv sam bilo kakve gradnje ugostiteljskih objekata u parkovima", istaknuo je nezavisni vijećnik Valter Milohanić, 28. studenog na sjednici pazinskog Gradskog vijeća. Naime, u obrazloženju Amandmana na Prijedlog proračuna, kojim predlaže da se iz proračuna izbriše iznos od 1,2 milijuna kuna, objasnio je da se radi o izgradnji objekta površine 79 kvadratnih u Parku istarskih velikana.

"Uvijek se može napraviti bolji pokretni objekt", kazao je Milohanić. Dodao je kako su za izgradnju potrebna 1,2 milijuna kuna, za što je, objašnjava,  potrebno izdvojiti 23,600 kuna mjesečno za otplatu kredita slijedeći pet godina, što je najduži rok koji banke daju.

Milohanić je kazao kako je napravio svojevrsnu anketu među građanima. "Svi ugostitelji su protiv gradnje novog objekta jer im je to konkurencija", kazao je Milohanić i dodao kako se boji da će Grad, u trenutku kada objavi da namjerava izgraditi objekt, izgubiti postojećeg najmoprimca.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić kazao je kako je gradnja objekta na glavnom gradskom trgu bila na javnoj raspravi te su građani dali primjedbe i sugestije.

"Objekt se ne gradi na pet godina i daje se na koncesiju puno duže od pet godina i tada on ima svog smisla", kazao je Krulčić i dodao kako i on dobiva od građana određene sugestije što bi trebalo napraviti u tom parku. (Darko Tumpić)

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić
Na pazinskom Trgu slobode planirana je izgradnja objekta
Na pazinskom Trgu slobode planirana je izgradnja objekta

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa