Rovinjski ugostitelj: Ne znam zašto su me blizanke htjele ubiti

0
Murati je vlasnik rovinjskog restorana La Riva
Murati je vlasnik rovinjskog restorana La Riva

Doista ne mogu o tome razgovarati. U šoku sam, sve me ovo jako potreslo - izjadao se Zija Murati, 42-godišnji ugostitelj iz Rovinja, čije su ubojstvo pokušale naručiti 28-godišnje blizanke Sandra i Marija J. iz Poreča, piše Jutarnji list.

Murati je vlasnik rovinjskog restorana La Riva, a nakon što je doznao da su mu blizanke radile o glavi, uzeo je godišnji odmor i otputovao iz grada. Kaže da se u medijima zadnjih dana svašta objavljivalo i da mnogo toga nije istina.

U pulskoj su policiji rekli da istraga protiv 28-godišnjakinja još traje pa ne mogu otkrivati detalje. Policajci su ih uhitili i proslijedili tužiteljima u Puli, koji im nakon ispitivanja na teret stavljaju pet kaznenih djela - poticanje na razbojništvo, poticanje na teško ubojstvo te tri kaznena djela prijetnji smrću. Istražni sudac strpao ih je u pritvor na mjesec dana kako ne bi utjecale na svjedoke.

Kriminalno klupko

Kriminalno klupko koje su zapetljale fatalne blizanke počelo se polako otpetljavati. Kako su potvrdili u policiji, djevojke imaju hrvatsko i ukrajinsko državljanstvo i prijavljeno prebivalište u Poreču. Ondje su navodno radile kao turistički vodiči iako nam nitko od tamošnjih turističkih djelatnika to nije potvrdio, uz napomenu da ih ne poznaju.

Sa Zijom Muratijem jedna od njih bila je u nekoj vrsti veze zadnjih nekoliko godina. Sama žrtva potvrdila nam je da ih poznaje, ali nije htjela komentirati o kakvoj je vrsti veze bila riječ. Na naš upit odgovorio je da nije bila riječ o prostituciji. Nije se također izjasnio o navodima da je na njih trošio velike količine novca, iako je rekao da nije točno da im je kupio stan u Poreču, kako se ovih dana nagađa u tom istarskom gradu.

Nudile 50.000 eura

Veza između djevojke i Muratija pukla je u listopadu ove godine. Blizanke su tada pokušale naručiti ubojstvo Muratija i to od njihova vršnjaka, Porečanina, dečka druge blizanke. Policija spominje iznos od nekoliko stotina tisuća kuna, a radi se, točnije, o 50.000 eura, koliko je trebala iznositi nagrada za ubojstvo.

Mladić je, neslužbeno doznajemo, u početku mislio da se njegova djevojka i njezina sestra zafrkavaju. No, kada je shvatio da je vrag odnio šalu, a blizanke su mu počele prijetiti smrću, u studenome je o svemu obavijestio policiju. Kada su blizanke doznale da ih je prijavio, ponovno su mu prijetile smrću. Na koncu su uhićene, a prijetnje nesuđenom “hitmanu” samo pojačavaju buduću optužnicu protiv njih.

Sve do uhićenja Murati nije znao što su mu njegove poznanice spremale, a o mogućim motivima ne želi spekulirati.

Nesuđeni ‘hitman’

Nevoljko odgovarajući na naša pitanja, rekao nam je da ne poznaje mladića od kojeg su blizanke naručile ubojstvo.

- Nemojte se ljutiti, ali nisam u stanju govoriti o tome. Istraga još traje, što se točno događalo, vidjet će se na sudu - rekla nam je nesuđena žrtva smrtonosne urote, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa