Pazinjan putem interneta kupio nepostojeću prikolicu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pazinska je policija zaprimila prijavu 35-godišnjaka s područja Pazina da je prevaren prilikom kupnje prikolice. Muškarac je 11. veljače, putem internetskog oglasnika, pronašao povoljnu ponudu za kupnju prikolice, koju je prodavala tvrtka iz Velike Britanije.

Nakon postignutog dogovora, uplatio je polovinu iznosa na račun banke u Manchesteru, te je uputio vozače u Veliku Britaniju kako bi preuzeli navedeno vozilo. Budući se ispostavilo da predmetna tvrtka uopće ne prodaje prikolicu, a 35-godišnjak više nije mogao uspostaviti kontakt s osobom s kojom je dogovorio kupnju, shvatio je da je prevaren za više desetaka tisuća kuna, izvijestila je istarska policija.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji raznih vrsta vozila.  

Najčešće se radi o nekoliko godina starim vozilima, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih vozila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati vozilo te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa