Vukšić: Pod vodstvom Nansi Tireli Laburisti postali nevidljiva stranka

0
Nansi Tireli, Branko Vukšić i Dragutin Lesar
Nansi Tireli, Branko Vukšić i Dragutin Lesar

Privremena predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli počela se suočavati s nezadovoljstvom pojedinih članova njezinim načinom vođenja stranke. Jedan od njih je saborski zastupnik Branko Vukšić.  

- Na EU izborima kažnjeni smo zbog pogrešnog vođenja stranke, zbog neprepoznatljivosti, zbog pomirljivog tona u situaciji koja zahtijeva vrisak, zbog odmaka od istinske, svjetonazorske ljevice. U stranci su govorili kako ovakav kapitalizam treba popravljati, a ja smatram, poput, primjerice Vuljanića, ili Novaka ili Drmića… da ga treba rušiti. Zašto i kako, tome moramo posvetiti malo više prostora. Kapitalizam bi trebali popravljati kapitalisti, a ne socijalisti, a ne predstavnici radnika. Kakva je sada situacija? Gora nego što je bila. Posljednji put kada sam bio na sjednici Predsjedništva, prije nekoliko mjeseci, zatraženo je jedinstvo stranke pa sam ih pitao u čemu!? U guranju problema pod tepih, u šutnji, u ulagivanju… Nisam takav tip, rekao je Vukšić za Tportal.

Na pitanje koliko je zadovoljan načinom na koji Nansi Tireli vodi stranku, Vukšić je odgovoro:

- Ako je lošije nego prije, ako smo neprimjetni, ako lutamo – kao stranka – u stavovima, ako se nismo politički, ideološki (re)pozicionirali, tada je odgovor jasan. Ideja o osnivanju stranke je – ponavljam ne znam koji put – moja. Nisam se nikome prikrpao, nego sam laburiste – uz stotinjak osnivača – stvarao. Nisam laburiste – kojima je ime dao novinar Arsen Oremović – nikad vidio kao salonsku, malo umiveniju neoliberalnu stranku. Nisam je vidio kao nevidljivu. A ona sada jest i nužne su joj radikalne promjene. One će se, vjerujem, dogoditi. Ako pak izostanu, znam gdje je izlaz, rekao je Vukšić za Tportal. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa