Talijan pokušao prodati čelik kao bijelo zlato

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska i pazinska policija su provele kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje da je pokušao počiniti dva kaznena djela prijevare.

Osumnjičeni je 13. studenog u poslijepodnevnim satima, došao u trgovinu za otkup zlata i srebra u Puli te je djelatnici pokušao prodati nakit, nalik na bijelo zlato. Budući da je djelatnica posumnjala da se radi o čeliku, upalila je tihi alarm te su u poslovnicu ubrzo stigli policijski službenici.

Utvrđeno je da je muškarac pokušao oštetiti pravnu osobu iz Kastva za nekoliko tisuća kuna, kao i da je ranije tog dana, u poslovnici za otkup zlata i srebra u Pazinu, također pokušao prodati nakit, za koji je tvrdio da se radi o zlatu. Djelatnica je i u toj poslovnici primijetila da se radi o čeliku te je događaj prijavila policiji i time spriječila prijevaru od nekoliko tisuća kuna.

O dovršetku kriminalističkog istraživanja, 14. studenog u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa