Za veselje u noven litu – nova pjesma Serđa Valića i Istarskih kantadura

0
Serđo Valić
Serđo Valić

"Za veselje u Novem litu" naziv je nove, prigodne novogodišnje pjesme, koju je popularni istarski pjevač i radijski voditelja Serđo Valić snimio s Istarskim kantadurima.

Pjesma će uživo prvi put biti izvedena u subotu, 13. prosinca, u Selini, na blagdan Sv. Lucije, zaštitnice ovog  mjesta kraj Sv. Lovreča.

Valić je na ovom projektu snage udružio s velikanima istarske kante i svirke, a oni su: Mladen Buić, Slavko Celija, Denis Diković, Milio Fonović Lemešić, Dario Grgorović, Milan Milotić, Mladen Radolović, Ive Škuflić Brico, Pere Škuflić i Renato Špada. Svaki od njih u pjesmi će, koja je zapravo jedna vesela istarska novogodišnja čestitka, otpjevati jedan stih i tako dati svoj obol.

“To svojevrsna čestitka Istri i cilen svitu za Božić  i Novo lito, želimo im "sriće i zdravlja…. neka Novo lito bude nova forca za sve ljude, da se ljube i štimaju sada i na kraju”, kaže Valić citirajući stihove pjesme. 

Autor teksta je Josip Bilić Gašpar, aranžman potpisuje Mladen Radolović, a ton majstori su Mauro Giorgi i Dean Kolić. 

Za subotu domaćini u Selini pripremaju feštu na kojoj će pripremati “Kapuz z vovovcom”, tradicinalono jelo na blagdan Sv. Lucije. Nakon ove premijere, pjesmu će svi još jednom izvesti u Puli na tržinici u jutarnjiom satima na Badnjak, u sklopu programa Prosinac u gradu.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa