Miletić: Pred nama je izazovna godina, ali vjerujem da ćemo se dokazati

0
Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein, Boris Miletić, Giovanni Sponza i Valter Boljunčić
Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein, Boris Miletić, Giovanni Sponza i Valter Boljunčić

„Obzirom na velike promjene u zakonodavstvu, 2015. bit će izazovna godina u političkom smislu, kako i za našu stranku tako i za sve čelnike u izvršnim tijelima. Upravljati gradovima i općinama bit će sigurno izazovno, ali vjerujem da ćemo se dokazati kao što smo to učinili do sada“, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić, 18. prosinca na prijemu za novinare i predstavnike medija povodom kraja godine.

Uz brojne novinare, na prijemu su sudjelovali potpredsjednici IDS-a Valter Flego i Glorija Paliska Bolterstein, glavni tajnik Giovanni Sponza te saborski zastupnik Valter Boljunčić.

Predsjednik IDS-a zahvalio se svim novinarima na njihovom dosadašnjem radu i korektnom izvješćivanju te je izrazio nadu da će se takvi profesionalni standardi nastaviti i u narednoj godini.  Miletić se osvrnuo na 2014. godinu, koja je, kaže, obilovala značajnim događajima, a posebno je izdvojio izbor novog vodstva IDS-a u veljači ove godine, pobjedu na prvim redovnim izborima za Europski parlament, neuspjeli pokušaj ukidanja samostalnosti Istre te nadolazeće predsjedničke izbore.

„Godina na izmaku bila je doista značajna za IDS, jer u veljači Sabor IDS-a odlučio o novom vodstvu stranke. Tranzicija i pomlađivanje vodstva stranke prošlo je mirno, što potvrđuje činjenicu da je IDS izuzetno stabilna stranka“, kazao je predsjednik IDS-a, dodajući da to često nije slučaj u hrvatskoj politici kad je pitanju promjena vodstva.

Miletić je naglasio kako je IDS u 2014. aktivno i konstruktivno djelovao u Saboru i Vladi Republike Hrvatske, a to će nastaviti i u narednoj godini. Istaknuo je resor turizma kao jedan od najsvjetlijih primjera u radu ove Vlade, kazavši kako ga vesele pozitivni učinci ove turističke sezone.

Predsjednik IDS-a naglasio je također kako su interesi Istre i njenih građana uvijek na prvom mjestu. Neovisno o koalicijama, nama je uvijek imperativ interes građana naše regije, napomenuo je Miletić naglasivši da je IDS dosljedan te da drži do koalicijskog programa koji govor o potrebi decentralizacije Hrvatske.  Upravo iz tog razloga, rekao je, nismo niti možemo prihvatiti Zakone koje će dovesti stanovnike unutrašnjosti Istre u nepovoljan položaj.

Predsjednik IDS-a zahvalio se građanima Istre te svim volonterima koji su iskazali veliku podršku kandidaturi Ive Josipovića za predsjednika RH. - Predsjednik se dokazao u dosadašnjem radu kao prijatelj Istre, posebice kad podržava i razumije potrebu da Istra sačuva status samostalne regije, poručio je Miletić izrazivši zadovoljstvo što je u Istri prikupljeno najviše potpisa podrške kandidaturi nakon Grada Zagreba.

Za kraj, u ime Istarskog demokratskog sabora, predsjednik IDS-a uputio je novinarima i svim građanima najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da 2015. donese svima nove uspjehe na osobnom i poslovnom planu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa