Puh Belci primila predstavnike step kampa za mlade

0
Zamjenica pulskog gradonačelnika s predstavnicima Međunarodnog step kampa za mlade
Zamjenica pulskog gradonačelnika s predstavnicima Međunarodnog step kampa za mlade

U Komunalnoj palači 24. travnja održan je prijem na kojemu se zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci sastala s predstavnicama Američkog veleposlanstva Kayom Henderson i Elizabeth Blumenthal, osnivačem i ravnateljem američke plesne skupine „Step Afrika“  Brianom Williamsom te ravnateljicom Gimnazije Pula Brankom Antunović-Piton.

„Izuzetno mi je drago što ste u pravo Pulu odabrali za grad u kojemu ćete održati ovaj plesni kamp“, uvodno je kazala Puh Belci te nadodala kako vjeruje da će ova plesna aktivnost zbog svoje specifičnosti zasigurno privući veliki broj mladih.

Ravnateljica Gimnazije Pula konstatirala je kako je lijepo vidjeti toliki broj djece iz raznih dijelova svijeta na jednom mjestu kako zajedno plešu. „Promiču se i timski rad, tolerancija i međusobno uvažavanje, a sam ples zbližava i ruši sve granice“, zaključila je Antunović-Piton.

Kaya Henderson kazala je kako je ovo jedan vid kulturološke razmjene te kako je veseli kad vidi mlade ljude da zajedno plešu, druže se i stječu vrijedno životno iskustvo.

„Step kojim se bavi ova plesna skupina nastao je u afričko-američkim bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta“, kazao je osnivač i ravnatelj američke plesne skupine te nadodao kako je ovo još jedan način na koji djeca i mladi mogu razviti nove talente te kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme. Ova grupa u Hrvatskoj gostuje već četvrtu godinu zaredom, a u Puli i Istri su po prvi, ali kako kažu, ne i posljednji put.

Gimnazija Pula domaćin je Međunarodnog step kampa za mlade koji će se održati od 24. do 28. travnja 2015. godine, a koji će okupiti više od sto srednjoškolaca iz Europe i Amerike. Umjetnici američke plesne skupine Step Afrika imaju svoju plesnu predstavu 25. travnja 2015. u Istarskom narodnom kazalištu, a velika završnica kampa, koja će se održati u utorak, 28. travnja 2015. godine u 19.00 sati, obilježit će plesnom predstavom svih sudionika kampa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa