Zbog unutarstranačkog sukoba istarski SDP bez tajnika i vijećnika

0
Danijel Ferić, Maja Šarić i Peđa Grbin
Danijel Ferić, Maja Šarić i Peđa Grbin

Otvoreni sukob između dvije struje istarskog SDP-a, jedne na čelu s aktualnom predsjednicom Županijskog odbora Majom Šarić i druge koju predvode Danijel Ferić iz Pule i Vili Bassanese iz Umaga, u potpunosti je paralizirao rad ove stranke, pa su neki članovi, ni krivi ni dužni, postali njegove kolateralne žrtve.

Jedan od njih je Daniel Mohorović iz Labina, koji je na tajnom glasanju većinom glasova članova Županijskog odbora stranke izabran za županijskog vijećnika umjesto Danijela Ferića, koji se zbog obaveza povukao s te dužnosti. Iako je od glasanja prošlo gotovo dva mjeseca, Mohorović još uvijek nije postao županijski vijećnik, jer Maja Šarić u tajništvu Županijske skupštine još uvijek nije ovjerila suglasnosti koalicijskih partnera za Mohorovićev mandat.

Slično je s izborom novog tajnika istarskog SDP-a. Iako je Županijski odbor stranke na istoj sjednici većinom glasova odlučio da će se novi tajnik izabrati tajnim glasovanjem između Vedrana Grubišića iz Raše i Gorana Subotića iz Rovinja, stvar je zakomplicirala predsjednica Šarić s novim prijedlogom da tajnica bude Ljlijana Miloš, sadašnja stručna suradnica SDP-a Istarske županije. (Nenad Čakić)    

Daniel Mohorović
Daniel Mohorović

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa