Osamdesetak studenata i profesora posjetilo tvornicu Rockwool

0
Studenti tijekom obilaska tvornice kamene vune u Pićnu
Studenti tijekom obilaska tvornice kamene vune u Pićnu

U tvornici Rockwool u Pićnu treći je put za redom organizirano interaktivno druženje “ROCKWOOL i studenti”. Studenti i profesori Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu te grupa sudionika Primatijade – znanstveno-sportskog susreta fakulteta prirodnih znanosti 6. svibnja posjetili su Rockwoolovu tvornicu.

Prije obilaska tvornice studente je pozdravio direktor tvornice Aleks Fonović, a oni su pokazali veliki interes za cjelokupno poslovanje tvrtke i zapošljavanje u njoj. ‘Nama je jako bitno povezivanje i suradnja sa sveučilištem i znanošću. S druge strane nas veseli da i studenti pokazuju veliki interes za ovakvim posjetima gdje imaju prilike vidjeti stvarna radna okruženja u modernim proizvodnim pogonima“, tom je prilikom rekao Fonović. Dio ovog interaktivnog druženja bile su i studentske prezentacije projekata u koje su oni uključeni.

Jedan će student moći nastaviti svoj studij zahvaljujući protupožarnim karakteristikama Rockwoolove kamene vune

Vjerojatno najuzbudljiviji dio ovog događaja bio je test s vatrom. Studenti su za potrebe ovog testa pristali neke svoje osobne predmete poput maske za mobitel ili pak studentske iskaznice staviti u kućicu izrađenu u potpunosti od kamene vune, a koja je zatim bila izložena vatrenoj buktinji. Test se odvijao uz stručni nadzor vatrogasaca iz JVP Labin. Nakon 5 minuta vatrogasci su izvadili kućicu iz vatre, a svi predmeti stavljeni unutra bili su neoštećeni, zaštićeni kamenom vunom, budući da je ona otporna na temperature više i od 1000 stupnjeva i ne gori.

Sandro Nižetić,izvanredni profesor FESB-a iz Splita, istaknuo: „Ljepo je da kao tvrtka vodite brigu o studentima jer su u suštini dobri i kvalitetni ljudi temelj svega, a onda posao raste sam po sebi“. Dodao je da su oni kao gosti prepoznali uloženi trud kako bi se osjećali ugodno i imali priliku naučiti nešto. Ivan Atelj, voditelj projekta Primatijada istaknuo je kako se nada da je ovo tek početak jedne lijepe suradnje između te udruge i tvrtke Rockwool.

Test s vatrom
Test s vatrom

Treću godinu za redom studenti se druže s Rockwoolom
Treću godinu za redom studenti se druže s Rockwoolom

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa