Valter Flego posjetio Maju Šarić na Kamenjaku

0
Maja Šarić, Valter Flego i Goran Buić
Maja Šarić, Valter Flego i Goran Buić

Uoči početka glavne turističke sezone, istarski župan Valter Flego posjetio je 19. lipnja Javnu ustanovu Kamenjak te obišao poluotok Kamenjak. Ravnateljica ustanove Maja Šarić tom ga je prilikom upoznala s radom ustanove koja upravlja sa svim zaštićenim prirodnim vrijednostima u Općini Medulin, a sastanku je prisustvovao i načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Župan Flego je pozdravio sve aktivnosti koje se provode na području Kamenjaka s ciljem očuvanja „našeg vrijednog prirodnog dragulja“ te po pitanju zaštite okoliša.  Hvalevrijednim je izdvojio i brojne edukativne programe koje JU provodi, a koje je samo u protekla dva mjeseca pohađalo 1200 učenika osnovnih i srednjih škola.

Govoreći o najvećim izazovima u upravljanju, ravnateljica Šarić je izdvojila spoj održivog turizma i zaštite prirodnih vrijednosti, te se osvrnula na niz planiranih projekata poput adaptacije prometnice i uvođenja alternativnog prijevoza kojim se želi smanjiti opterećenje područja motornim vozilima. Također, u planu je prenamjena zapuštenih, neperspektivnih vojnih objekata i njihova integracija u turističku infrastrukturu značajnog krajobraza Donjeg Kamenjaka.

Župan Flego naglasio je kako Kamenjak ima veliki potencijal, a posebno je izdvojio ciklo te kulturni turizam, što je na tragu i županijske Strategija razvoja turizma.  Naime, do sada je uređeno oko 11 km biciklističkih staza na Donjem Kamenjaku te 8,5 km na Gornjem Kamenjaku.

Prilikom susreta dogovorena je suradnja po pitanju regulacije i kontrola pomorskog prometa s morske strane kroz Prostorni plan Istarske županije, čije su izmjene i dopune u tijeku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa