Labin stan ostvario pravo na sufinanciranje energetske obnove još 23 zgrade

0
Dolores Sorić, direktorica Labin stana
Dolores Sorić, direktorica Labin stana

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je 23 od ukupno 25 ponuda koje Labin stan dostavio na javni natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada. Odluka o odabiru korisnika i dodjeli sredstava objavljena ja 26. svibnja. Među zgradama koje su ostvarile pravo na sufinanciranje 17 ih se nalazi u Labinu, a po tri u Rapcu i Koromačnu.

Dolores Sorić, direktorica Labin stana, ističe da su zgrade prijavljene na temelju projektantskih cijena, pa im predstoji izbor izvođača radova i zatvaranje financijske konstrukcije.   

„Radi se o izuzetno opsežnom poslu jer sve odrađujemo zajedno sa suvlasnicima, odnosno poštujemo njihove želje vezane za izbor izvođača radova. Fond je postavio rok od godinu dana za obavljanje cjelokupnog posla, pa je pred nama naporan rad. S obzirom na broj prihvaćenih ponuda, opet smo pokazali da smo jedan od najuspješnijih upravitelja na razini Hrvatske, a posebice na razini Istarske županije“, kaže Sorić.

U Labinu su pravo na sufinanciranje ostvarile zgrade na adresi Prilaz Griža 6, 7, 9 i 11, u Ulici slobode 9 i 7, Matije Vlačića 5 i 7, Zelenice 9 i 15, Karla Kranjca 9, 14 i 17, Senari 9 i 11, Vilete 9 i 24, Sv. Mikule 1 i 3, Prilaz Vala 4 i Antona Selana 6. U Rapcu su to zgrade na adresi Creska 27, Opatijska 1 i Medulinska 1, a u Koromačnuu na adresi Koromačno 18, 19 i Viškovići A. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa