Svećenik iz Potpićna i njegova bivša domaćica pronađeni mrtvi

0
Policija je čitavu crkvu ogradila trakom
Policija je čitavu crkvu ogradila trakom

Vlč. Josip Racan (76), rektor crkve Dobrog Pastira u Potpićnu i njegova bivša domaćica, koja je u posljednje vrijeme živjela s njim, oko 14 sati pronađeni su mrtvi u crkvi. Riječ je o ženi koja mu je na početku svećeničke službe bila domaćica. Kada je zbog bolesti završila u invalidskim kolicima, vlč. Racan je preuzeo skrb o njoj i doveo ju kod sebe u Potpićan. Okolnosti obje smrti još se istražuju.

Oboje su bili krhka zdravlja, pa je moguće da su smrti prouzročile visoke temperature proteklih dana. Naime, vlč. Racan je u ponedjeljak došao u Tupljak da bi služio misu za mladića koji je nedavno poginuo na pružnom prijelazu, pa mu je pozlilo, no ipak ju je uspio održati. Sljedećih dana je primijećeno da ne dolazi u trgovinu preko puta crkve gdje je svakog jutra, dok još nije upeklo, dolazio u dnevnu kupovinu, a primijećeno je i da noću gori svjetlo u stanu.

Budući da se nije javljao na telefonske pozive danas ga je došao potražiti pićanski župnik vlč. Anton Kurelović. Najprije se obratio ženi koja je godinama skrbila za domaćinstvo župnog ureda, koja ga je uputila na ženu koja je od nje preuzela tu dužnost, odnosno ključeve stana. Međutim, nijedna se vrata nisu mogla otključati jer su se s druge strane ključevi nalazili u bravama. Pozvana je policija, a kada su policajci otvorili vrata zatekli su dva beživotna tijela: vlč. Racana na stepeništu koje vodi u spavaću sobu, a njegovu sustanarku u kuhinji. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa